Žerar Depardije / Shutterstock
26/12/2023 u 23:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Više od 50 francuskih zvijezda stalo u odbranu Žerara Depardjea

Depardijeu su izrečene preliminarne optužbe za silovanje i seksualni napad 2020. poslije optužbi glumice Šarlot Arnu, a više desetina drugih žena ga je optužilo za uznemiravanje, dodirivanje ili seksualno zlostavljanje

Više od 50 francuskih izvođača, pisaca i producenata objavilo je danas esej u kome brane filmsku zvezdu Žerara Depardijea (Gerard Depardieu) (74) koji je optužen da je počinio silovanje i seksualni napad i da se tokom svoje karijere ponašao nedolično prema ženama.

Depardijeu su izrečene preliminarne optužbe za silovanje i seksualni napad 2020. godine poslije optužbi glumice Šarlot Arnu (Charlotte Arnould), a više desetina drugih žena ga je optužilo za uznemiravanje, dodirivanje ili seksualno zlostavljanje.

Depardije negira nepravde i esej je nazvao „prelijepim“.

Esej je objavljen u konzervativnom listu Figaro, a potpisale su ga ličnosti među kojima su bivša prva dama i pjevačica Karla Bruni, bivša Depardjeova partnerka Karol Buke i glumci Pjer Rišar, Šarlot Rempling i Viktorija Abril.

Zaštitnici prava žrtava seksualnog zlostavljanja saopštili su da su užasnuti podrškom poznatom glumcu.

Pariska poslanica i feministkinja Rafael Remi-Lele rekla je da žene koje su prijavile nasilje esej doživljavaju kao „negiranje stvarnosti“.

Ona je rekla da bi više voljela da umjesto toga zvijezde podrže inicijative protiv seksualnog nasilja.

„Odbijaju da vide šta je ovaj čovjek uradio... zato što je umjetnik“, rekla je ona.

U nedavno objavljenom dokumentarcu 16 žena je iznijelo optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Depardojea i prikazano je da je glumac upućivao nepristoje komentare i gestove tokom putovanja u Sjevernu Koreju 2018. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:14