/ - SRDJA BOLJEVIC
27/04/2023 u 18:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Strugar: Stalni angažman u pozorištu bitan za glumca

Odnedavno član Narodnog pozorišta u Beogradu, Strugar je dodao da stalni angažman omogućuje glumcu da je konstantno "u nekom finom štelovanju glumačkog aparata"

Glumac Petar Strugar kaže da je stalni angažman u nekom od pozorišta jako bitna stvar za glumca.

Strugar je rekao da je "lijepo pripadati nekoj kući" i da je to bitno u profesionalnom smislu "jer obezbjeđuje kontituitet u radu".

Odnedavno član Narodnog pozorišta u Beogradu, Strugar je dodao da stalni angažman omogućuje glumcu da je konstantno "u nekom finom štelovanju glumačkog aparata".

- Imate kondiciju, stalno radite na sebi, na ulogama i napredujete kao glumac - istakao je Strugar, poznat po filmovima "Mali Budo", "Jesen samuraja" i "Montevideo, Bog te video".

Sa iskustvom u predstavama "Naš razred", "Godine vrana", "Rat i mir" i "Magbet" matične kuće, kao i drugim projektima, Strugar kaže da je "rad na ulozi isti radili komediju,  dramu ili vodvilj".

- Način na koji se igra je razlika. (Razlika je ) od reditelja do reditelja, od žanra, jezika predstave i svega što predstave odvaja jedne od drugih. U skladu sa tim se prilagođava naša glumačka igra, ali je rad isti - naveo je glumac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 00:29