Klaudija Šifer / - CLAUDIA SCHIFFER (FOTO: TWITTER)
09/04/2023 u 20:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slavna manekenka otkrila da još uvijek nosi 30 godina stare farmerke

Kolekcija iz 1993. godine

Slavna manekenka Klaudija Šifer nedavno se u jednom intervjuu prisjetila kako još uvijek nosi farmerke koje je nosila 1993. godine na modnoj reviji brenda Šanel.

Naime, u intervjuu za The Guardian, ona se prisjećala trenutaka kada je radila sa poznatim modnim dizajnerom Karlom Lagerfeldom, kojem će biti odana počast na nadolazećoj Met Gali 2023. godine, prenosi Klix.ba.

- Iako su farmerke danas uobičajene u visokoj modi, tada su bile tako nove. Karl Lagerfeld pretvorio je ono što je bio osnovni odjevni predmet u luksuzni odjevni predmet koristeći prekrasnu tkaninu i prepoznatljive isprepletene 'CC' dugmiće, objasnila je Šifer.

Iako su njene farmerice s vremenom izblijedjile, ona navodi da nisu bile potrebne nikakve popravke u gotovo 30 godina otkako ih je prvi put nosila na pisti. Navela je i da joj danas jednako dobro pristaju.

Ova 52-godišnja manekenka sada dizajnira svoje vlastite farmerke s brendom Frame, a 2020. godine navela je da farmerke nose važnu ulogu u njenom modnom svijetu zato što ih povezuje upravo s dizajnerom Lagerfeldom, ali i zbog toga što su uključivale njen proboj na modnu scenu 1989. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:18