/ - FOTO: E-STOCK/CASLAV VUKOJICIC
04/03/2023 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slovenci zvali Karleušu da ih predstavlja na Evroviziji

Ako me Srbija neće na Evroviziji, ima ko me hoće, poručila je ona

Svake godine kada dođe vrijeme za izbor predstavnika Srbije na Pjesmi Evrovizije, krenu spekulacije ko bi ih najbolje predstavio u svijetu i Eurosong vratio u Beograd. Mnogi su mišljenja da je to upravo pjevačica Jelena Karleuša, u čemu su je podržale i mnoge kolege sa estrade.

Međutim, Jelena godinama nije u dobrim odnosima sa čelnicima RTS-a, gdje je dugi niz godina bila i zabranjena.

I dok Jelena smatra da ne treba da se takmiči sa neafirmisanim izvođačima na “Pjesmi za Evroviziju”, Slovenci su imali ideju da ih upravo Jelena predstavlja na ovom prestižnom takmičenju.

“Ako me srbija neće na evroviziji, ima ko me hoće! Slovenci su me zvali da budem njihova predstavnica”, istakla je Jelena, pa objasnila da je 2020. godine zajedno sa brazilskim transvestitom Pablom Vitarom trebalo da nastupi na najvećem muzičkom takmičenju na svijetu sa pjesmom “La bomba”, ali ju je u tome spriječila pandemija, prenosi 24sedam.

“Imam slovenački pasoš. Pored srpskog, imam i njihovo državljanstvo, pa mogu da predstavljam i Sloveniju na Evroviziji. Moja baka po majci je bila Slovenka, zato imam njihov pasoš. Dobila sam poziv od slovenačkih organizatora da ih predstavljam na Evroviziji. Pjesma “La bomba” je ciljano rađena za Evroviziju. Kao specijalni gost na bini sa mnom je trebalo da se pojavi i Pablo Vitar. On je trebalo da bude naš kec iz rukava”, priča Karleuša i dodaje da su se na kraju stvari iskomplikovale.

Jelena ističe da je došlo do niza tehničkih problema, te da je odlučila da povuče pjesmu, zbog čega se ne kaje jer je iste godine izbila pandemija koronavirusa i sve je stalo, a Evrovizija je otkazana.

Karleuša ipak od numere “La Bomba” nije odustala, te će se ona u izmijenjenom aranžmanu naći na njenom jedanaestom studijskom albumu “Alfa”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:38