Мајкл Џексон / - Инстаграм
08/02/2022 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Снима се филм о Мајклу Џексону

"Мајкл" ће публици дати "дубински приказ компликованог човјека који је постао краљ попа. Филм ће оживјети Џексонове најиконичније наступе јер даје интимни увид у умјетнички процес и лични живот музичара"

Снима се нови биографски филм о Мајклу Џексону који потписује Грејем Кинг, творац "Боемске рапсодије". Остварење се креира у сарадњи са породицом и руководиоцима имања који брину о заоставштини краља попа, што може утицати на то како ће се прича бавити вишеструким оптужбама за сексуално злостављање деце које су подигнуте против њега током каријере и након смрти 2009.

Сценарио потписује троструко номиновани за Оскара Џон Логан. Кинг и Логан су раније сарађивали на филму „Авијатичар“ Мартина Скорсезеа, пише „Варијети“.

image

Мајкл Џексон

- Инстаграм

Џексонов живот и музика недавно су инспирисали емисију на Бродвеју, „МЈ“, која је смјештена у вријеме док се Џексон припремао за „Dangerous World Tour“ 1992. – период пре него што је први пут оптужен за сексуално злостављање дјеце. Џексон је негирао те наводе и ријешио тужбу. Касније му је суђено за злостављање дјеце 2003. године и проглашен је невиним по свим тачкама. Пјевач је умро 2009. у 50. години и увијек је тврдио да је невин, али је његово насљеђе и даље замагљено тврдњама.

Документарац HBO-а из 2019. "Leaving Neverland" укључивао је нову серију оптужби кореографа Вејда Робсона и глумца Џејмса Сајфчака који су документовали везе са покојним пјевачем у дјетињству.

Према саопштењу у којем се најављује договор о дистрибуцији, "Мајкл" ће публици дати "дубински приказ компликованог човјека који је постао краљ попа. Он ће оживјети Џексонове најиконичније наступе јер даје интимни увид у умјетнички процес и лични живот музичара."

- Веома сам узбуђен што ће "Lionsgate" бити дио овог епског филма, и одушевљен сам што ћу радити са Грејемом, који је показао успјех у документовању легендарних животних прича, од "Боемске рапсодије" до "Алија" - када смо у комбинацији са Џоном, не можемо бити у изванреднијим рукама - рекли су из продукције.

Кинг је додао:

- Први пут сам упознао породицу Џексон 1981. и част ми је што могу да пренесем њихово насљеђе на велико платно. Сједећи на стадиону "Dodger" и гледајући "Victory Tour", никада нисам могао да замислим да ћу скоро 38 година касније добити привилегију да будем дио овог филма - каже Грејем.

- Још од малих ногу, као члан групе Јackson 5, Мајкл је волио магију биоскопа. Као породица, почаствовани смо што ће наша животна прича оживјети на великом екрану - рекла је мајка Мајкла Џексона Кетрин Џексон.

Џексонова листа поп хитова који ће се чути и у филму обухвата и "Billie Јean", "Beat It", "Thriller", "The Way You Make Me Feel" и "Man in the Mirror". Мајкл Џексон је и данас један од најпродаванијих пјевача у историји музике са процијењеном продајом плоча од преко 400 милиона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:32