Predstavnici CG na svjetskom prvenstvu / -PRIVATNA ARHIVA
25/10/2023 u 19:10 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sofija Burić iz plesnog kluba Royal osvojila svjetsko zlato u konkurenciji 241 hip hop plesača

Pleačici iz Nikšića i njenim trenerima Nikolini i Milošu Adžiću stižu čestitke sa svih strana, a posebno je ponosan Plesni savez Crne Gore na njihov uspjeh

U gradu Kielce u Poljskoj, od 23. do 28. oktobra, održava se IDO WORLD Hip Hop, Popping, Hip Hop Battle and Breaking Championships.

Od desetak takmičara iz tri plesna kluba iz Crne Gore koji su otputovali da predstavljaju Crnu Goru, danas je Sofija Burić u plesnoj disciplini hip hop solo (uzrasna kategorija do 12 godina) osvojila prvo mjesto u konkurenciji od 241 hip hop plesača.

image

Predstavnici CG na svjetskom prvenstvu

-PRIVATNA ARHIVA

Sofiji Burić dolazi iz Plesnog kluba "Royal" iz Nikšića i njenim trenerima Nikolini Adžić i Milošu Adžiću stižu čestitke sa svih strana, a posebno je ponosan Plesni savez Crne Gore na njihov uspjeh.

- Iako su nas takmičari u protekle dvije godine obradovali više puta sa brojnim medaljama i sjajnim rezultatima sa svjetskih i evropskih takmičenja, za zlato koje je danas osvojeno možemo reći da je kruna dosadašnjih uspjeha naših plesača, koji hrabro predstavljaju boje naše zastave na prestižnim takmičenjima.
Osim Sofije u spomenutoj konkurenciji imamo još dva sjajna plasmana - 9. mjesto osvojila je Vladana Kostić dok je 12. mjesto pripalo Staši Kostić - navodi se u saopštenju Plesnog saveza Cren Gore.

Ples uvršten u porodicu olimpijskih sportova

Iz Plesnog saveza posebno su ponosni na pridruživanje saveza krovnoj instituciji sporta u Crnoj Gori - Crnogorskom olimpijskom komitetu, čime je ples uvršten u porodicu olimpijskih sportova.Tim povodom Plesni savez Crne Gore je obećao mnogo budućih šampiona i obećali - osvajanje svijeta.

Na ovom prestižnom takmičenju u Poljskoj učestvuju 33 zemlje svijeta, sa tri kontinenta.

Danas smo zlatni, a da li ćemo i u nastavku takmičenja osvojiti još neku medalju, ostaje da isčekujemo. Navijamo za naše takmičare iz plesnih klubova "Diamond" i "Habanera", koji se predstavljaju u nastavku takmičenja.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. maj 2024 07:04