/ Фото: Здравко Бајзек
24/06/2021 u 19:05 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сузана Тот: Сцена је мој свијет

Пјевачица која је успjела да jе сви воле, да са свима буде присна, а да никад не пређе границу доброг укуса и остане своjа

Пjевачица Сузана Тот је познати црногорски забављач. Посједује неисцрпан извор енергије коју не штеди на наступима. Она је једна од црногорских умјетника која је била дио проjекта Пjесма за друштво.

- Мислим да ће публика уживати у неким моjим старим нумерама коjе су мало запостављене, али, поред своjих пjесама, укључила сам и пjесме своjих колега са коjима сам дуго година радила. У питању су нумере Пера Стефановића, Мирка Драговића као и неки страни хитови за краj. Има свега по мало, и мислим да ћe бити интересантно - казала jе Сузана.

У данима пандемиjе, каже, наjвише се посветила себи и свом духовном миру.

- Максимално сам се посветила себи. Имам среће да моја егзистенција не зависи од музике, тако да нисам осјетила велике последице као моjе колеге. Жао ми jе због свега што су прошли, стварно jе било паклено. Искористила сам ову ситуацију да радим оне ствари за коjе до сада нисам имала времена. Једноставно посветила сам се духовном узвишењу, радила на своjоj личности изнутра, шетала, проводила вриjеме у природи. Мени ниjе било тако лоше - открила jе она.

Сузана jе у рангу пјевачица Jелене Томашевић, Александре Ковач, Александре Радовић и сличних. Захваљујући, како каже, кућном васпитању, успjела је да jе сви воле, да са свима буде присна, а да никад не пређе границу доброг укуса и остане своjа.

- Мислим да се то, приjе свега, роди, а онда се понесе васпитање из куће. Моjи родитељи нису имали боjазан што се тиче мог карактера кад сам почела као млада да пjевам, имали су повjерења у мене. Никада нисам имала проблема што се тиче музичке кариjере, да сам имала неке екцесе са критичним типовима. Увиjек сам та коjа набаци осмиjех на лице и риjешим неке мало теже ситуациjе, све jе то нешто што човjек носи у себи. Врло jе битно да млади људи коjи су тренутно на музичкоj сцени кроз праксу упиjаjу шта стариjе колеге раде, они коjима се диве. Тако сам и jа учила, и то jе моj савjет младима - казала је Тот.

Музичко искуство од преко двиjе децениjе научило jе Сузану да погоди укус публике, па истиче да тачно зна коjу пjесму у ком тренутку треба да отпjева.

- Имам шаренолик репертоар, као џубокс, од страних, домаћег рок-попа, нарадоњака, све пjевам. Публика у Црноj Гори jе врло захтjевна, али с обзиром на то да су моjи почеци везани за Црну Гору, имала сам ту срећу да од почетка будем прихваћена. Људи су то нешто препознали у мени, да ли jе енергиjа у питању, карактер, али имам осjећаj коjу пjесму требам да отпjевам у одређеном моменту, тако да сам срећна да послије двиjе децениjе музичке кариjере на своjим наступима гледам млада лица испред себе, што значи да не стагнирам већ и даље идем наприjед - нагласила је пјевачица.

Сцена jе, како каже, њен свиjет и посебна енергиjа коjу има са публиком.

- Jа кад узмем микрофон и станем на сцену то jе моj свиjет. Поред свих проблема и приватног живота имам ту енергиjу и емоциjу да чак у наjтежим моментима набацим осмиjех, а и вуче ме та енергиjа коjу успоставим са људима испред себе - искрена је Тот.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:10