Press Festival kulture Zabjelo / PRESS FESTIVAL KULTURE ZABJELO-IVAN PETROVIC-IPE
08/06/2022 u 18:41 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Све jе спремно за музички спектакл на Забjелу

Фестивал културе Забјело угостиће сјутра увече легендарног Цанета са његовим Партибрејкерсима, Дарка Рундека и екипу, мостарски Зостер и домаћу Парампашчад

Све jе спремно за први Фестивал културе Забjело, потврдио jе на jучерашњоj конференциjи за медиjе Jанко Поповић, идеjни творац фестивала. На првом музичком фестивалу на стадиону ФК Забjело сјутра вече, 10. jуна, наступиће Партибреjкерс, Дарко Рундек и Екипа, Зостер и Парампашчад. Фестивал краси и хуманитарни карактер jер ће наjмање пет еура од сваке купљене улазнице бити донирано Фондациjи Баjкери добре воље и ФК Забjело.

- Бина коjу тренутно постављамо треба да буде завршена у наредна два дана. Из Драгутиновић студиjа нам обећаваjу да ће бити интересантни ефекти што се тиче визуала, биће већа него што смо планирали, кров бине ће бити на висини од 16 метара, пет лед екрана и довољно велики подиjум да се рашири и оркестар коjи има Драко Рундек. Кад отворимо стадион локална подршка ће бити Пеђа Радовић коjи ће да заврти таj локални звук и знаћете да смо дефинитивно почели да радимо нешто. Ако све буде по плану Зостер би требало да изађе у осам сати на бину и отворе фестиал, а затвориће га Парампашчад - каже jе Поповић.

Музиком доприносимо добрим стварима

Стефан Пантовић из бенда Парампашчад коjи ће затворити фестивал, истакао jе да им jе изузетно задовољство што учествуjу на овом догађаjу.

-Забjело jе кварт пун вибрационих боjа и годинама jе центар подгоричке културе андерграунд и неандерграунд коjи обожавам и драго ми jе што су Раде и екипа узели клуб, надам се да ће то приjе свега бити добро за клинце па онда за све остале jер ипак ниjе мали кварт и безначаjни већ са пуно прича коjи jе градио годинама културу. Већ смо одрадили пет концерата што се тиче овог фестивала као припрему, хвала што нам даjу то мjесто jер претежно смо ми као домаћи бенд са мање година искуства свирали на отварању фестивала у седам сати кад не дође довољно људи али огроман плус jе што jе и Никола ту са баjкерима и не знам шта може за мене и моj бенд да буде љепше него да свирамо на оваквом догађаjу, да музиком допринесемо добрим ствaрима - каже Пантовић.

Он jе открио да су потписали меморандум о сарадњи у наредне двиjе године са Фондациjом Баjкери добре воље и ФК Забjело.

- Списак извођача за наредну годину се већ назире. Лиjепо jе што имамо звучна имена да не буде да смо почели са Партибреjкерсима и Рундеком, а не знамо кога ћемо довести за следећу годину, али не брините биће исто звучна имена као и сада. Главни град нам jе изашао у сусрет, помогли су нам са логистиком, паркинг простором са jужне стране терена. Спремно jе све, били смо вриjедни, не би требало да вас разочарамо, у случаjу да буде ситних пропуста на самом стадиону, не замjерите jер нам jе први пут - поручује Поповић.
Никола Вугделић, представник Фондациjе Баjкери добре воље истиче да су приjатно изненађени позивом да учествуjу на фестивалу.

- Ова сарадња са фестивалом нам даjе вjетар у леђа да подигнемо акциjе на већи ниво и оне коjе ће да обухвате много више дjеце, а не само поjединачне случаjеве. С обзиром на то како смо почели, па до данас jако jе велика разлика. Како су расле сарадње, људи су миjењали мишљења о нама па чак сад сами прилазе да подрже и похвале што радимо - каже jе Вугделић.

Из управе ФК Забјело, Раде Радоjичић је казао да се труде да раде на побољшању свих услова на стадиону, те да ће донациjу од фестивала искористити за планове коjе већ имаjу у клубу.-Идеjа о фестивалу нам jе била изузетно нарочито да се организуjе на нашем стадиону jер jе Забjело увиjек имало неке своjе културне догађаjе. Као нова управа трудимо се и радимо на побољшању свих услова коjе смо затекли на стадиону поготово пред фестивал смо се трудили да се побољша сама унутрашњост и да се стекну услови за нормалан боравак свих учесника на стадиону jер су изузтено тешки услови. Већ имамо неке планове коjе желимо да реализуjемо и представићемо их на прави начин да сви буду упућени шта смо урадили са донациjом - додаjе Радоjичић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:26