Tom Henks / Shutterstock
21/03/2023 u 22:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tom Henks glavni govornik na dodjeli diploma na Harvardu

Govornici na ceremoniji dodjela diploma na Harvardu bili su bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, pokojni aktivista za građanska prava i američki poslanik Džon Luis i reditelj Stiven Spilberg

Glumac i dvostruki dobitnik Oskara Tom Henks imenovan je za glavnog govornika na svečanoj dodjeli diploma na Harvardu 25. maja, saopštio je danas taj univerzitet.

"Pored svog glumačkog sjaja, Tom je pokazao i urođenu empatiju i duboko razumijevanje ljudskog stanja. On je doprinio našoj nacionalnoj kulturi i proširio našu sposobnost da cijenimo priče i storije koje su ranije bile neispitane", rekao je predsjednik Harvarda Lorens Bekou i dodao da je Henks ''pravi majstor svog zanata", prenosi AP.

Govornici na ceremoniji dodjela diploma na Harvardu bili su bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, pokojni aktivista za građanska prava i američki poslanik Džon Luis i reditelj Stiven Spilberg.

Henks je poznat po svom filantropskom radu i zalaganju, pružanju podrške nacionalnom Muzeju Drugog svijetskog rata u Vašingtonu i vršenju funkcije predsjedavajućeg kampanje za Skrivene heroje, koja ima za cilj da poveća svijest o problemima sa kojima se suočavaju njegovatelji koji rade sa veteranima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:29