Bolero na sceni / -ŽELJKO ŠAPURIĆ
06/08/2022 u 22:59 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tradicionalni zvuci rokenrola za završnicu Lejk festa

Nastupima domaćih, regionalnih i inostranih muzičkih zvijezda uspješno završeno jedanaesto izdanje nikšićkog festivala

Kraljevski apartman, Kanda, Kodža i Nebojša, Bolero, Vojko V, Paul van Dyk i Dejan Milićević nastupili su na završnoj večeri Lejk festa koji je jedanaesti put organizovan kraj Krupačkog jezera u Nikšiću.

Hevi metal bend iz Srbije Kraljevski apartman otvorio je poslednje veče Lejk festa u Nikšiću. Njihova istorija počinje 1979. godine kada gitarista Zoran Zdravković osnova hard rok grupu Apartman 69. Koja 1983. godine izdaje album "Seti se moje pesme". Novo doba i novo ime sastava "Kraljevski apartman" počinje krajem devedesetih, objavljuju studijski album po nazivom "Long live Rock 'n' Roll".

Osnivač Kraljevskog apartmana gitarista Zoran Zdravković kaže da su po prvi put u Nikšiću.

- Čuo sam da je ovo grad roka, a Lejk fest najbolji regionalni rok festival. Čast nam je da smo ovdje - ističe Zdravković.

Roku se vratio nakon gotovo 30 godina pauze koja je uslijedila zbog razočaranja što taj muzički pravac gubi poštovanje koje je svojevremeno imao.

- Rokenrol mi je u krvi, bez toga ne mogu. Vratio sam se, formirao bend i tada nam je mnogo pomogao Bora Čorba. Opet sam na sceni i tako će biti dok god budem mogao da se ispenjem na binu - rekao je Zdravković.

Publika je uživala i u nastupu beogradskog sastava Kanda Kodža i Nebojša koji ove godine obilježava 30 godina postojanja.

Nakon KNN binu pokraj krupačkog jezera preuzela je rok grupa Bolero, koja je okupljena davne 1982. godine. Nakon godina zastoja u radu i nastupima na scenu se vraćaju 2013. godine. Njihovi bezvremena hitovi su "Jelena", "Galebovi", "Sjećanja", "Krčmarska Moskva", "Dajana"...

- U Nikšiću smo bili ranije više puta. Grad ima nekakav ambijent koji je zadržao bez obzira na sve. Zaista je predobro ovdje. Naše pjesme ostaju kroz generacije i zaista sam srećan zbog toga. Bolero je sad opet nastao. Imali smo veliku pauzu, bio sam odustao od svega, mislio sam da se ne trebam više baviti muzikom, nemamo publiku, a onda sam otkrio da to nije tako. Prošle su neke kritične godine, sad se pokušavamo vratiti, imamo novi album, nove pjesme. Sve je to skoro gotovo. Ostao je isti Bolero, samo možda malo vremenski je razlika. Ostao sam na nekakvom ljubavno-socijalnom tragu, u mojim pjesmama nema politike. Kažu mi da su mi pjesme tužne, da se može uz njih zaplakati, ali ja to ne shvatam kao negativno, mislim da je to baš emocija koja je iskrena. I ja svaku svoju pjesmu otplačem, ako mi ne idu suze onda znam da nije dobro - kazao je Mišo Bartulica, osnivač grupe Bolero.

Uslijedili su nastupi Vojka V., Pol Van Dajka i Dejana Milićevića čiji su nastupi oduševili publiku, a Lejk fest je još jednom podigao visoko ljestvicu kako izborom ovogodišnjih izvođača tako i sjajnom atmosferom po kojoj je festival nadaleko prepoznat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:21