Trag u Beskraju / -VISUAL
27/07/2023 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Trag u beskraju" Olivera Dragojevića se ne zaboravlja

Petu godinu zaredom putnici na trajektu za Velu Luku pjevali njegove hitove

U čast velikana hrvatske muzičke scene Olivera Dragojevića u Veloj Luci i ove godine održaće se niz događaja u sklopu umjetničkog projekta “Trag u beskraju”. Manifestacija će tako petu godinu zaredom imati prigodan i bogat program kojima se slavi lik i djelo Olivera Dragojevića, koji je tokom bogate karijere ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji regiona, ne samo Hrvatske. Središnji događaj je svakako koncert na rivi koji je otvoren za javnost, a to je ujedno i vrhunac muzičko-umjetničkog projekta.

Trag u beskraju se održava od 26. do 30. jula 2023, a počeo je tradicionalnim koncertom na Korčuli, trajektu Jadrolinije. A Korčula je juče isplovila iz Splita za Oliverovu Vela Luku. Na trajektu su nastupili Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo.

Trajekt je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a ovaj koncert smatra se "zagrijavanjem" za naredne događaje koji će biti upriličeni u čast legendarnom pjevaču.

U četvrtak, 27. jula biće  otvorena izložbe Oliver privatno i to u dvorani Muzičke škole Oliver Dragojević. A na istoj lokaciji će u petak, 28. jula u 21:30 sat, biti održana promocija knjige nota Oliver i Zdenko, čiji autor je Ante Gelo. U subotu 29. jula na koncertu u čast Oliveru nastupiće poznati hrvatski umjetnici Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini.

Nedjelja, 30. jul, je rezervisana za koncert Kad mi dođeš ti, autorsko veče Vinka Barčota.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 21:14