foto: Tviter
07/11/2022 u 22:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tvorac serije otkrio zbog čega su Simpsonovi žuti

Tvorac Simpsonovih Met Grening je jedne prilike u intervju za BBC zbog čega su toliko popularni likovi baš žuti

Jedna od najpopularnijih animiranih serija "Simpsonovi" na televiziji se prikazuju više od 30 godina. Svi znaju za Homera, Barta, Mardž i Lisu Simpson, no da li ste se ikada zapitali zbog čega im je koža žute boje?

Tvorac Simpsonovih Met Grening je jedne prilike u intervju za BBC zbog čega su toliko popularni likovi baš žuti.

- Animatorka je došla na ideju da likovi budu žuti i čim mi je pokazala kako ih je obojila, rekao sam: "To je to!". Kada daljinskim upravljačem mijenjate kanale, i na blic primjetite bljesak žute boje, znaćete odmah da se emituju Simpsonovi - ispričao je Grening.

Uspjeh Simpsonovih podstakao je i ostale animatore da koriste žute likove, jer se pokazalo da ova boja zaista upada u oči gledalaca. Tako su nastali i drugi poznati žuti likovi, a najpoznatiji je svakako Sunđer Bob. 

Žuta je, naime, najvidljivija boja u čitavom vizuelnom spektru boja. Ona je takođe komplementarna sa plavom bojom, koja je jedna o najčešćih pozadina u crtanim filmovima, jer da su nebo i vode prikazane plavom. Isto tako, žuta je i topla boja, koja asocira na radost i optimizam, pa se nameće kao pravi izbor za glavne junake u crtanim filmovima, piše "CityMagazine".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 09:26