Заједно од колијевке / К.Матовић
01/06/2022 u 11:00 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ученици ОШ „Дашо Павичић” из Херцег Новог прославили полуматуру:Коријене и крила неће заборавити

Стигли смо до краја, заједно смо сазријевали и одрастали, а сада је вријеме да се свако укрца у свој воз, казао је ученик Никола Вукић

Окупљањем у Парку Бока, потом кратким дефилеом до кафане у којој су прославили полуматуру, ученици ОШ "Дашо Павичић" из Херцег Новог прославили су важно поглавље у свом животу и практично отворили полуматирске и матурске свачаности у овом граду.

image

На раскрсници нема дилеме

К.Матовић

Татајана Крстајић, директорка, пожељела је успјеха ученицима, пуно среће и здравља и поручила да их много воли.

image

Радост због другарства, туга због растанка

К.Матовић

-Прочитала сам прије неки дан индијску пословицу, која каже "родитељи треба да дарују дјеци двије ствари коријене и крила. Мислим да су и наставници на истом путу и помажу родитељима. Коријени зато што морате знати ко сте и гдје припадате и чега сте један дио. А, крила ту има једна посебна прича.

image

На перону живота

К.Матовић

Знате, ја сам и као наставник на часовима вољела да говорим и о другим стварима, не само о њемачком језику. Причаћу вам причу о бумбару. Од 20-их година прошлог вијека тврде да бумбар не може да лети. Бумбар без обзира на све законе физике и те како зна да лети. Вама дјецо желим да имате та крила јер кад се нађете у ситуацији из које мислите да не постоји излаз и да је проблем велики, ја вам управо желим та крила, поручила је Крстајић.

image

И бумбари и анђели

К.Матовић

Ученик Никола Вукић, ученик IX1 захвалио је учитељицама и наставницима.

- Стигли смо до краја, заједно смо сазријевали и одрастали, а сада је вријеме да се свако укрца у свој воз. Овај период живота био је станица на којој смо се заједно дружили и учили, плакали и смијали се - казао је Никола уз поруку "од колијевке па до гроба најљепше је ђачко доба".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:25