Рамстајн нови албум / - утор
06/01/2023 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukraden spomenik frontmena Ramštajna

Statua je prethodno postavljena u njemačkom gradu Rostoku, u blizini četvrti Everšagen gdje je frontmen Ramštajna odrastao, u čast njegovog 60. rođendana

Spomenik Tilu Lindemanu iz Ramštajna ukraden je u Njemačkoj manje od 24 sata nakon što je postavljen, piše DW, prenosi N1. Statua je prethodno postavljena u njemačkom gradu Rostoku, u blizini četvrti Everšagen gdje je frontmen Ramštajna odrastao, u čast njegovog 60. rođendana.

DW piše da je neformalni spomenik ukraden već u toku prvih 24 sati od kako je postavljen, kako je izvjestila policija (4.1.2022).

Umjetnik Roxxy, koji ga je napravio, reagujući na vijest o krađi, rekao je njemačkom Bildu da je i očekivao da će se to desiti.

- Ipak, nadao sam se da će spomenik opstati makar dok ne pođe njegov rođendan, dodao je.

Loudwire javlja da je policija iz Rostokka navodno upozorena na krađu oko 10 ujutro po srednjoevropskom vremenu i da traže svjedoke koji su možda vidjeli krađu.

Sličan incident dogodio se prije tri i po godine, gdje je statua repera Marteria rođenog u Rostoku odlomljena i ukradena dva dana nakon što je postavljena. Obožavaoci su ostavljali cvijeće na ostacima statue – ostale su samo noge – nakon njenog rušenja. Dizajnirao ga je Roxxy, isti umjetnik koji je dizajnirao satuu Tila Lindemana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:07