/ FOTO: MARKO JOVANOVIć, NIKOLA TOMIć
18/03/2022 u 21:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уредница РТС-а тужи краља сплавова: Лукас пред судом за повреду части

Лукас наводи да га је жири оштетио током гласања док је трајала Беовизија, Ковачевић наводи да јој је фолкер нарушио углед

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић поднијела је 12 тужби због, како тврди, "кампање" коју против ње води фолк пјевач Александар Вуксановић, познатији као Аца Лукас.

Ковачевић је у писаној изјави казала да су Лукасове оптужбе неосноване и злонамјерне, а тичу се организације и гласања на фестивалу "Пјесма за Евровизију ’22".

Лукаса стога оптужује за повреду угледа и части, па је у својству грађанина данас Првом основном суду и Вишем суду у Београду поднијела 12 појединачних тужби.

- Пажљивом анализом јавних наступа, Александра Вуксановића и његовог пи-ар тима, издвојене су све оптужбе које су таквог интензитета да нужно захтијевају судску заштиту, а како се некажњено у јавности не би понављале и бацале сенку сумње на регуларност овогодишњег, и сваког будућег, такмичења. Логичан корак је да се ова кампања коначно из јавног простора измјести у институције надлежне за утврђивање чињеница, па је у том смислу број појединачно поднијетих тужби сразмјеран интензитету фабрикованих неистина на рачун тужиље, али и озбиљности оптужби иза којих стоји Вуксановић. Ово је једини начин да Оливера Ковачевић заштити не само свој углед, већ и углед својих сарадника из тима РТС-а, стручног жирија и публике која гласа, а прије свега да сачува интегритет свих извођача, који талентом, трудом и енергијом дају аутентични печат овом престижном фестивалу- наводи се у изјави. 

Такође се додаје да је симптоматично то што су "злонамјерни покушаји урушавања организације "Пјесма за Евровизију ’22", кроз таблоидну кампању пи-ар тима Александра Вуксановића против Ковачевић, кренули још крајем прошле године и то у вријеме када се није ни знало који извођачи ће се такмичити, да би кулминација услиједила након финалне вечери фестивала када су саопштени резултати гласања и побједник". 

Подсјетимо, Лукас је поднио кривичну пријаву против чланова стручног жирија такмичења који су учествовали на Беовизији, јер су га, како тврди, оштетили током финалне вечери.

Пјевач је на Беовизији извео своју пјесму "Оскар", а те ноћи је побиједила Констракта са пјесмом "Ин корпоре сано", која ће и представљати Србију на овогодишњој Евровизији. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:54