/ -Фото: АРХИВА
08/01/2022 u 08:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Урнебесни секс савјети из 19. вијека: Довољно је два пута недељно!

Мушкарца, по књизи Рут Смитерс, не би требало охрабривати за секс, јер би они жељели да га практикују сваког дана

Kњига из 19. вијека "Упутства и савјети за младу невјесту" (Instruction and advice for the young bride), ауторке Рут Смитерс, данас је многима смијешна, али је у то вријеме представљала својеврсни водич за љубавни живот младих жена.

У овом дијелу из 1894. мушкарци су приказани као предатори, а жене као неискварена бића која морају да науче како да одбијају сталне мушке нападе. Kако би задржале мушкарца и осигурале своју будућност, женама се прије свега савјетује да „морају издржати“.

Секс два пута недељно у почетку брака сасвим је довољан, а на жени је да се потруди да ту бројку временом смањи. То може да изведе глумљењем главобоље или неке болести, а може и да се и прави да спава дубоким сном.

Уколико мушкарац жели да је пољуби у уста, свакако би било пожељно да окрене главу тако да му усне заврше на њезом образу. Добра препрека је и започињање свађе сат времена прије могућег сношаја. То ће га сигурно охладити.

Мушкарца, по овој књизи, не би требало охрабривати за секс, јер би они жељели да га практикују сваког дана.

Ауторка такође упозорава жене да су мушкарци „по природи перверзни“ и свакакве идеје им могу пасти на памет. Жене би посебно требало да буду опрезне кад се ради о „абнормалним позама“ и „коришћењу уста на разним деловима тијела“.

Рут напомиње да су голотиња, приче о сексу, гледање фотографија и цртежа који приказују или сугеришу секс „одвратне навике које ће мушкарац вјероватно стећи ако му је то допуштено“.

А ако до секса већ дође, жене би требало да припазе да то раде у мраку. Уз то, добро би било да носе дебеле спаваћице које не скидају са себе.

Важно је и прије и током самог чина „мировати што је више могуће“ и не охрабривати мушкарца још више. Савјет је женама да не помажу супругу да дође до кревета по мраку јер „уз мало среће, може пасти и повриједити се, а то је добар изговор да секса не буде“.

Но, уколико ипак успије и покуша да се завуче под њену спаваћицу, један од изговора би могао бити да хитно мора у тоалет.

Напомиње се и како паметне жене морају саме да усавршавају методе одбијања и обесхрабривања супруга од секса.

- До пете године брака тај ‘немили догађај’ треба свести на једном мјесечно, а до десете годишњице би већина жена требало да успије у томе да секс потпуно избацити из спаваће собе. До тада већина вјенчаних парова већ има дјецу и нема више потребе за тим - пише Смитерс, иначе супруга свештеника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:35