Фестивал културе Забјело / -Фестивал културе Забјело
11/06/2022 u 14:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Успjешно завршен први Фестивал културе Забjело

Подгорица хипнотисана рокенролом на ФКЗ-у који је морао да се деси и мора да траjе jер jе очигледно већ дуго потребан подгоричкоj, али и црногорскоj публици

Вече за нама исписало jе музичку историjу Забjела, али и циjеле Подгорице. Jош од првих минута када jе капиjа отворена дало се наслутити да ноћ обећава. Броjни посjетиоци су и приjе почетка стрпљиво чекали у редовима да би закорачили на травнату подлогу стадиона ФК Забjело и удахнули подгоричко љето пуним плућима, уживаjући у хитовима извођача коjи су, свако на своj начин, оставили неизбрисив траг у регионалноj рок музици.

Пеђа Радовић jе своjим одабиром екс Ју хитова направио одличну увертиру за магиjу коjа jе услиjедила.

image

Зостер ФКЗ

-Зостер ФКЗ

Бенд Зостер jе своjим пjесмама покренуо чак и оне коjи су енергиjу чували за касниjе. Лежерно, а опет убjедљиво, дали су присутнима осjећаj као да се знаjу годинама и да их веже нешто нераскидиво. Мостарци су свирали и дуже од планираног, како би публици надомjестили кашњење наступа Партибреjкерса због вишесатног одлагања на београдском аеродрому, и тако доказали да су у Црноj Гори већ домаћи. Након наступа, осjетило се жаљење због растанка, иако jе пред свима била дуга и садржаjна ноћ.

image

Партибрејкерси ФКЗ

-Партибрејкерси ФКЗ

Упркос чињеници да су имали jако напоран и стресан дан, Партибреjкерси су показали како се живи рокенрол, исказуjе бунт, али и поштуjе своjа публика. Свирком коjа jе у потпуности оправдала очекивања, учинили су да око три и по хиљаде посjетилаца заборави на кашњење и подсjетили све нас зашто траjу пуне четири децениjе.

image

Дарко Рундек ФКЗ

-Дарко Рундек ФКЗ

Дарко Рундек и Екипа су на почетку представили неколико пjесама са албума Брисан простор. Иако наjмање познате, публици су нове пjесме биле блиске jер Рундек у њима увиjек криjе таjни састоjак коjи код слушалаца изазива топли, приjатни осjећаj неког срећног мjеста. Тако jе било и синоћ, а Екипа jе публици лако прирасла уз срце, пружаjући му адекватну инструменталну подршку.

Забjелски спектакл затворио jе комшиjски бенд Парампашчад. Не само вjерна публика, већ и броjне колеге уживале су у првим редовима, показуjући да се црногорски музичари међусобно подржаваjу и да, приjе свега, циjене рад своjих колега. Спушки "пси" су у ситним сатима након поноћи, када се мислило да се броjе последњи атоми снаге, напунили свима батериjе квалитетним звуком коjи вришти да jе спреман да покори и наjизазовниjа музичка тржишта.

Моћни улазак баjкера на стадион, бакљада, изузетан аудио-визуелни угођаj, публика коjа jе из минута у минут само пристизала, као и коментари коjи су долазили из свих праваца нагласили су невjерицу посjетилаца да jе ово организаторима тек први фестивал, и дали су jасан одговор – ДА, Фестивал културе Забjело jе морао да се деси, мора да траjе jер jе очигледно већ дуго потребан подгоричкоj, али и црногорскоj публици.

Тек преостаjе да се слегну утисци, али чак и овако омамљене од чаробне ноћи коjа jе за нама, незаборавни Фестивал културе Забjело већ нас тjера на размишљање – кад креће нови ФКЗ? Jер ми смо спремни.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:04