Наша представница Владана наступа 12. маја / -Еуровисион ТВ
10/05/2022 u 09:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вечерас прво полуфинале Еуросонга

У Торину почиње 66. избор за Пјесму Евровизије на којем ће се представити 40 земаља учесница

Вечерас у Торину почиње 66. Еуросонг. На овогодишњем избору за најљепшу пјесму Европе такмичиће се 40 земаља. На првој полуфиналној вечери учествоваће 17 земаља од којих 10 иде у финале. За мјесто у финалу бориће се Албаниjа, Летониjа, Шваjцарска, Словениjа, Бугарска, Молдавиjа, Украjина, Литваниjа, Холандиjа, Норвешка, Португалиjа, Данска, Jермениjа, Аустриjа, Хрватска, Исланд и Грчка.

Друго полуфинално вече је на програму 12. маја и на њему ће се појавити црногорска представница Владана, која ће наступити под редним бројем 15. Исте вечери на сцени Пала Олимпико арене чућемо и представницу Србије Констракту под редним бројем 3, али и Андреу из Сјеверне Македониеј под редним бројем 11. На другој полуфиналној вечери поред ове три земље наступиће представици Аустралиjе, Грузиjе, Финске, Азербеjџана, Сан Марина, Румуниjе, Чешке, Пољске, Белгиjе, Шведске, Естониjе, Ирске, са Кипра и Малте.

Побједника Еуросонга ћемо добити у суботу, 14. маја, на финалној вечери када ће се финалистима из оба полуфинала придружити представници велике петорке Велике Британије, Француске, Шпаније, Њемачке и земље домаћина, Италије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:25