/ Фото: Инстаграм
19/12/2021 u 17:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Весна Дедић: Својим романима обухватила сам и доба Петровића и Ђинђића

Сви моји романи су друштвене хронике, тврди новинарка и списатељица

Новинарка и водитељка култне емисије "Балканском улицом" Весна Дедић објавила је свој нови роман "Ниси као он".

Мото њеног романа је, како каже, да су наши животи често одрази туђих прича у којима смо најчешће епизодисти, иако смо толико жељели ту главну улогу. Ријеч је о љубавном роману, писаном на основу истинитих исповијести.

- Слушам и људе и пријатеље и жене на промоцији и саговорнике у „Балканској“ и они мене инспиришу - каже Весна за Н1, додајући да ниједан роман није написала, а да није обавила много интервјуа са неким женама и мушкарцима који јој се, како каже, јављају с причама путем друштвених мрежа.

Весна је открила да је главни јунак епидемиолошкиња, која је страсна и у послу и у љубави и у браку, и да се прати њен живот од њене 18. до 42. године.

- Људи који безглаво и страсно улазе у неке односе, после постану жртве. Главни лик је естетски хирург и стицајем околности политичар који мијења странке. Роман прати период од 20 година - истиче она. 

Роман је изашао прије три дана, а ауторка каже да је добила много порука и да су јој читаоци открили да ипак јунакињу више воле.

-С обзиром на то да сам новинар који пише књиге, сви моји романи су друштвене хронике. Имам 12 савремених романа који врло прецизно прате доба и Слободана Милошевића и Зорана Ђинђића и Александра Вучића и начин живота у тим периодима. И имам два историјска романа који прате период живота у вријеме Kарађорђевића, Обреновића и Петровића у Црној Гори- закључила је Весна. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:09