Ana Ćurčin / -DANILO MIJATOVIĆ
22/09/2023 u 15:30 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ana Ćurčin i bend The Changes predstavljaju singl „Dosta"

Istovremeno je objavljen i remiks pjesme koji potpisuje beogradski producent i muzičar A.N.D.R. (Andrija Gavrilović), za koji je remiks videa napravio izvanredni Bob

Ana Ćurčin i njen bend Ana & The Changes predstavljaju "Dosta", treći singl s EP izdanja "Susret". Premijeru ima video spot u režiji Miše Terzića, a istovremeno je objavljen i remiks pjesme koji potpisuje beogradski producent i muzičar A.N.D.R. (Andrija Gavrilović), za koji je remiks videa napravio izvanredni Bob.

Nakon "Tu", za koju je Ana dobila nagradu Zadužbine Milana Mladenovića za 2021. godinu i pesme "Zla" koja je nastala po stihovima Milene Marković, novi singl sa prvog izdanja koje je Ana objavila na srpskom jeziku je soul-pop vinjeta "Dosta".

-Pjesma "Dosta" je baš ta prilika koju sam čekala da pozovem Mišu da ponovo radimo spot, a tu je i briljantni Miloš Jaćimović koji je autor našeg prvog spota "Cut Loose", kao i promišljena i sjajna Ana Dubljević koja je unijela element scenskog pokreta i koreografije kroz fenomenalnu glumačko-plesačku ekipu – Ana Mandić, Tamara Pjević i Jelena Đokić. Za nas je ovo jedan ozbiljan spot, jer je pjesma kao neka emotivna klackalica kojoj je ovaj video dodao još nekoliko slojeva i vizura – raskida i zajedništva, ali i svih emocija tog produženog trenutka još jednog pokušaja, osvrtanja, odustajanja i na kraju prihvatanja - objašnjava Ana.

Miša Terzić je već radio sa Anom na spotu "Alone", koji je do danas ostao izuzetno moćan i snažan video. Sada je motivacija bila potpuno drugačija.

-Ja sam stvarno uživao! Oduvijek sam želio da napravim spot koji u sebi ima neku malu ljubavnu priču, a Anine pjesme su idealne za tako nešto. Ova se bavi raskidom, puštanjem i sigurno velikom ljubavlju. Na spotu je radila divna ekipa sa kojom sam se fantastično zaigrao. Proces je bio zabavan, razigran i pun ljubavi. Nadam se da će to publika prepoznati i osjetiti - kaže Terzić.

Posle remiksa Marca Grabbera za pjesmu "Tu", Andrija Gavrilović je personalizovao "Dosta" i odveo je na potpuno novo mjesto - i geografski i emotivno.

-Ova pjesma je ujedno bila i iskra da pokrenemo saradnju sa A.N.D.R-om čiji rad, kako autorski tako i kroz saradnje, pratim i volim njegovo čitanje i reintepretaciju aranžmana koju je napravio, a i tu laganu dance atmosferu. Još više su došli do izražaja sjajni vokali Ane Protulipac koje jako volim i u originalnom aranžmanu, a čitava harmonska promjena je dala neki novi život pjesmi - smatra Ana Ćurčin.

A.N.D.R. je početkom septembra objavio svoj drugi studijski album "pratim se." koji dobija odlične kritike sa svih strana.

-Remiks za pjesmu "Dosta" jedan je od radova iz kojih sam dosta naučio o sebi i bolje upoznao izvođača, u ovom slučaju predivnu Anu i njen način razmišljanja. Prije svega uživanje je raditi sa Aninim glasom i idejama, koje nisu svakidašnje. Originalna pjesma je po meni remek djelo kom je grehota išta dodavati. Vodeći se tim mišljenjem bio je veliki izazov napraviti remix u A.N.D.R. fazonu. Pokušao sam da zaboravim originalni aranžman i da nadjem pravi vajb koji je dovoljno ja, a ne beži od Ane i njenog zvuka. Emocija koja me je uvukla je neki ljetnji minimalni dance sa hip-hop swing filom. Što bi Ivan (PD) rekao, mislim da je ANDRizacija pesme "Dosta" uspjela i da komplementira originalnoj izvedbi - kaže Andrija Gavrilović.

Remiks videa za remiks pjesme delo je post-disciplinarnog umjetnika Izvanrednog Boba, koji je kao i obično raspoložen da učestvuje u svim nemogućim zadacima sa najkraćim rokovima, ali i da usput pronađe za sebe i izazov i inspiraciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 05:34