Јер те више не волим / -СКРИНШОТ/ИНСТАГРАМ
26/05/2022 u 15:02 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Бенд Ничим изазван важан јубилеј прославља ЕП издањем

Четири сингла са четири спота, од који су већ на Јутјубу "Место за прве пољупце" и "Јер те више не волим", су важан капитал којим бенд обиљежава прву деценију постојања

Ничим изазвани су запливали музичким водама и веома добро се снашли с микрофоном у рукама, у студију, на бини. Данас деценију касније поред многобројне публике стекли су музичку зрелост и искуство, а задржали таленат и креативност.

Врбашки бенд Ничим изазван је на дан прве свирке икада, 18. маја, промовисао прву пјесму и спот са њиховог првог ЕП издања на којем ће се наћи још три пјесме.

У оквиру ЕП издања "Покоримо ноћ", свjетлост дана угледали су сингл и спот "Место за прве пољупце", и нумера "Jер те више не волим", а у наредне двиjе сриjеде чућемо и "Мама ти jе рекла" и "Покоримо ноћ".

Јесте ли још на "Месту за прве пољупце" или сада можете пред новинаре?

- Сада можемо пред новинаре у јеку изласка новог EP-ја и нових пјесама. То је увијек право мјесто, мада око негдје увијек лута за мјестом за прве пољупце - казао је за "Дан" Бојан Глувајић вокал бенда Ничим изазван.

Деценију музичког стваралаштва обиљежиће у наредних мјесец дана искључиво новим пјесмама?

- Јако нам је дрго и јако невјероватно звучи да је то пуна деценија. У суштини кад погледамо уназад стварно се пуно ствари издешавало - три албума и МТВ награда, на стотине концерата, просто невјероватно. Спремили смо и четврто издање, наш први ЕП, нешто на што су сви чланови бенда најпоноснији досад.

Пјесма је ваше ауторско дјело, са ким сте још сарађивали?

- За "Место за прве пољупце" сам ја написао музику и текст, али чини ми се да је једну од кључних улога одиграо Роберт Телчер, гитариста Партибрејкерса, када сам једном код њега кући одсвирао идеју коју сам за пјесму писао, а он је смислио тај, како гитаристи воле да кажу, риф или бас линију која је врло упечатљива. Након тога, стандардно, Ничим изазван је ту додао пуно ствари и наш продуцент Ђани Перван, и на крају пјесма звучи како звучи, а мени се чини да звучи сјајно.

Жанровски сте изнова своји, а другачији, можете ли се сврстати у неки калуп са новим пјесмама?

- Нама је негдје увијек циљ био да не упаднемо ни у један калуп. Мени се чини да смо некако успјели да је већ сад препознатљив када крене нека пјесма сви знају ово је Ничим изазван. С друге стане, има неколико дана од изласак првог сингла, чекају нас још три, радује ме што се људи изенаде. Чуо сам коментаре људи који кажу "ово је нови Ничим изазван".

Четрдесете наставак Тридесетих

Може се рећи да вас је пјесма "Тридесете" навише прославила, да очекујемо наставак у пјесми Четрдесете?

- Да, 40 логичан наставак. Никад се не зна, можда се и деси и волио бих да буде успјешна као и претходна Тридесете. Видјећемо - закључио је Глувајић.

Како сте замислили јубилеј?

- Јубилеј је свечан да свечанији не може бити. Четири нове пјесме са четири нова спота. Снимити четири спота је озбиљан капитал и плус смо 18.маја, на дан наше прве свирке икада, направили једну журку у Новом Саду и премијеру спота. Дошло је доста људи који су искористили прилику да нас упознају, да се сликају с нама и негдје ми је жао што то раније нијесмо радили јер стварно је добра прилика да са неким љуима који те воле и слишају, видиш и упознаш и ван бине.

image

Место за прве пољупце

-Скриншот/јутјуб

Већ први коментари се нижу и сви су у плусу, јесте ли задовољни реакцијама?

- Коментари су сјајни и колега музичаракоји се чак ријетко јављају, долазе похвале и на друштвеним мрежама. Чини ми се да је једна од позитивнијих и најмање критикованих пјесама коју смо икада објавили тако да једва чекамо и остале три и надамо се идентичним реакцијама.

А шта је заиста обиљежило прву деценију?

- Учење, јер смо ми из других прфесија и свјетова. Ми смо стварно морали пуно да учимо, а ево сада када чујемо нове пјесме чини ми се да смо досегли зрелост. Сви смо некако искуснији и то познавање пута олакшава посао. Тако да је деценија била деценија учења, е сад би друга требало да буде деценија у којој ћемо показати шта смо научили и шта стварно знамо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:47