Boris Režak / -JUTJUB/SKRINŠOT
04/08/2023 u 17:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Boris Režak o karijeri i novim pjesmama: Moj čitav život je muzika

Pjesma Gospodska ulica je vanvremenska, čista ljubav, kazao je Režak

Regionalni kantautor Boris Režak nedavno se na scenu vratio sa novim pjesmama. Među njima je i numera Gospodska ulica, koju je posvetio rodnom gradu, a koja je naišla na pozitivne komentare u regionu. 

-Za godinu dana je bilo pet novih pjesama, saradnja sa bendom Rogati. Priča za Gospodsku ulicu je nešto što sam davno smatrao da treba da ostavim gradu u kom sam rođen i iz koga sam otišao prije 20 godina u Beograd. Tražio sam pomoć od Bebe Balašević da mi pomogne da napišem jednu pjesmu. Krčkala se sigurno godinu dana, pored Bebe tu je i Dragan Ivanović, sa njim sam radio aranžman, svirao je dosta instrumenata. Htio sam da ostavim jedan fini legat, pjesmu koju će svi voljeti, vanvremenska je, čista ljubav, pazilo se dosta na tekst - objasnio je Režak.

Iako je napravio malo dužu pauzu kada je u pitanju diskografija, Boris ističe da nikada nije prestao da se bavi muzikom.

-Moj čitav život je bio muzika i kada nisam bio medijski prisutan i dalje sam radio muziku, nikad nisam ni pokušavao da se bavim nečim drugim. Imao sam želju da ostavim muziku, jer vremenom neke stvari malo dosade i ponavljaju se. Ali to je bilo u nekim momentima s početka karijere kad sam radio prvi album, tad sam htio da ostavim muziku. Moj otac je imao oko sebe krug profesora i muzičara i to je bilo odmalena tako, prvi nastup sam imao sa pet godina, svirao sam bubnjeve. Malo sam imao iskoraka u fotografiji što mi je druga ljubav. Svojevremeno sam bježao od medija zato što kad sam počinjao tu je bilo još uvijek dobrih muzičara i izvođača i vrlo pristojnih pjesama i imalo je smisla raditi. Naravno i sad ima smisla ali kad pogledaš da ova neka druga dimenzija izvođača koja hara već od Ibarske magistrale pa nadalje narod se sa ovih prostora zatupljuje i zaglupljuje i tako godinama. Ima ljudi koji drže do sebe i ne žele sve i svašta da pjevaju, stvaraju i da se pojavljuju u javnosti - kazao je Režak.

Ljeto je, prema njegovim riječima, veoma radno, a nedavno je gostovao i u Budvi.

-Moj plan u narednih deset dana je da idem u Beograd, Novi Sad, Banjaluku, zatim slijedi koncert u Doboju, pa u Jagodini, Trebinju, Sarajevu, Cetinju, Herceg Novom. Različite su kombinacije, nekad nastupam sa bendom sa kojim sarađujem, to je bend Rogati, povremeno radim sa svojim bendom i povremeno radim sa jednim jagodinskim pjesnikom Markom Miloševićem, koji živi u Beogradu, ili moj samostalni koncert ali to je taj miks - dodao je on.

Borisu je skoro dodijeljena i nagrada za pjevača godine od strane Naxi radija, a u nastavku otkriva i kada možemo da očekujemo još novih pjesama.

-Ovo ljeto jako brzo prolazi s jedne strane, s druge strane čekam septembar da krenem u taj dio posla i da mi Dragan pomogne oko aranžmana. Imam napisanih par pjesama, treba da se nađem i sa Bebom da vidim ima li ona nešto iz rukava a znam da ima. Tako jedno tri, četiri stvari da se puste do kraja godine to bi bio lijep tempo - zaključio je pjevač.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 20:47