Ватрена сарадња / - СКРИНШОТ/ИНСТАГРАМ БОЖО ВРЕЋО /@MAREMILIN
03/03/2022 u 11:40 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Божо Врећo о концерту у КИЦ-у: Магична публика и обожавана Подгорица

Jако сам срећан због експресно распродатих концерата и помиjешаних осjећања, превелике носталгиjе и наднаравне љубави, каже балкански умjетник и принц севдаха

Балкански умjетник и принц севдаха Божо Врећo поново се враћа подгоричкоj публици. Два концерта коjи ће бити одржани вечерас и сjутра увече у КИЦ–у Будо Томовић окупиће наjвjерниjе поштоваоце његове музике, jединствене енергиjе и бескраjне топлине коjа вас уводи у његов свиjет магиjе. Нашим суграђанима ће након двиjе године поново дониjети дашак прољећа на сцени, калеидоскоп сjећања, емоциjа, чежње, страсти и искушења коjе су и биле инспирациjа, прожете жанровски експерименталним упливом у џез, блуз, севдахом као крунским и на пиjедесталу, али, како каже, све веома хармонично пулсира и претаче се у хиљаде ниjанси звукова и катарзично уводи у свиjет, онако како га сам умјетник живи.

– Jако сам срећан због експресно распордатих концерата и помиjешаних осjећања, превелике носталгиjе и наднаравне љубави. У Подгорици ме увиjек дочека реченица па стварно jе вриjеме и за трећи концерт у низу jер опет нисмо сви купили карте на вриjеме – кажем вам магична публика и обожавана Подгорица – казао је Врећо.

На његовим концертима је све дозвољено и могуће.

– Чиним онако како осjећам и заправо слушам импулс срца, онако како моjе срце осjећа тако се и пjесма запођене. Синергиjа са публиком jе нешто што jако пратим и већ сада знам да су моjи по самом мом изласку на сцену, услиjеди врисак и све остало jе магиjа коjа траjе и траjе. Божански jе то удио, то више ниjе само моjа творевина, у тоj енергиjи коjа се створи има нешто необjашњиво и љековито, лиjек за рањену душу – нагласио је умјетник.

Живим музику и музика живи кроз мене

И док се чекало на промоцију „Рума на уснама“, Врећо нам је спремио још jедну радост из своје музичке кухиње, дует са Алмасом, а наjавио је и сарадњу са чувеном шпанском пиjанисткињом Clarom Peya.

- Сарадња са Алмасом jе била нешто што смо жељели обоjица већ дуго и напокон jе пjесма угледала свjетло дана. „Не желим одустати“ у коjоj се говори колико jе важно остати своj, досљедан себи и свом сну и мисиjи jе круциjална и осjети се и призвук танга, севдаха и поп рока што негдjе jако добро и емотивно балансира и надахњуjе, опет приjатељска линиjа и таке нумбер 1. Jа живим музику и музика живи кроз мене, тако да jе то неодвоjива цjелина, циjели универзум у гласницама - истакао је Божо.

Са њим ће у Подгорицу доћи приjатељи и музичари из Њемачке, Турске, Македониjе.

– Марко Николић на хармоници и клавиру, Кадир Доган на бубњевима и перкусиjама и Демир Кантуровски труба, су моjа музичка породица са коjом могу и на краj свиjета сигуран да су и тамо распродати концерти као што jе ономад било и на Бродвеjу, у Њуjорку и на далекоj Тасманиjи и Аустралиjи. Музика jе универзални jезик коjи се осjећа и не тражи превод, њу сви разумиjу ако jе она коjа дотиче срца – нагласио је Врећо.

image

Божо Врећо

- СКРИНШОТ/ИНСТАГРАМ

Иако вриједно ради, и публика већ ужива у плодовима тог рада, Божо Врећо обећава још.

– Нови албум на jесен, моj седми студиjски албум за Коациjа рекордс, нова књига и сигурно фантастични концерти посвуда широм свиjета. Сигурно jе да ћу избацити и барем два сингла са видео продукциjом jер то моjа публика заслужуjе, стижем све, али радим константно, некад се нашалим и кажем да сам и цврчак и мрав у jедном – рекао је принц севдаха.

„Рум на уснама” од данас у етру

Несвакидашњи споj рокенрола и севдалинки догодио се у пjесми „Рум на уснама“ коjу су у дуету снимили бенд Ватра и Божо Врећо, а која ће премиjерно бити обjављена данас.

- Свидjела ми се спона севдаха и тог тврђег звука и Иванова елоквентност и приjатељски приступ, jако смо се зближили током циjелог снимања и пjесме и спота нешто послиjе мог концерта у Лисинском и постали приjатељи, постоjи дио у пjесми коjи каже „пуст сам оток без тебе“ и то ме привукло на прву - објаснио је Божо.

Фронтмен бенда Ватра Иван Дечак поводом ове колаборациjе казао jе да jе сама пjесма заправо у знаку Божа Врећа и његових вокалних способности.

- Па ако вам кажем да jе све из мене излетjело као jато птица из првог теjка онда вам jе све jасно како jе све искрено звучало и колико заправо сам се препустио да ме таласи музике носе, предивна синергиjа звукова, Ивановог гласа и моjих припjева, све се тако енергично и снажно стопило и заиста jедва чекам да изађе да и ви сами ослушнете таj фантастичан споj - казао је Врећо.

Њега како у музици тако и у животу покреће љубав, коју он враћа вишеструко.

– И даље сам константа коjа слиjеди своj пут, без дистракциjе и немам ривале у томе што радим, jедноставно слиjедим и стварам своj свиjет у коjем људи проналазе и своj смираj и смисао и енергиjу живота и љубави коjа покреће све. Мени jе то онда потпуна хармониjа и све то ме чини веома срећним и захвалним. Знам ко су ми приjатељи а ко пак нису, али за све безрезервно имам само љубав. Бог jе увиjек уз мене, његову присутност наjдубље осjећам и ЊЕМУ све дугуjем – закључио је Врећо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:43