Давор Ебнер / СКРИНШОТ/ЈУТЈУБ
18/06/2022 u 13:18 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Давор Ебнер "Крила анђела" преточио у чисту емоциjу

Ово jе први сингл са предстоjећег албума у оквиру проjекта ЕБНЕР, у издању Музичке продукциjе БХРТ-а

Давор Ебнер представио jе спот за предивну љубавну баладу "Крила анђела". Ово jе први сингл са предстоjећег албума у оквиру проjекта ЕБНЕР, у издању Музичке продукциjе БХРТ-а. Аутентичан и доследан свом препознатљивом стилу интерпретациjе Давор Ебнер "Крила анђела" преточио jе у чисту емоциjу. Аутор текста пjесме jе Иван Барбалић, коjи jе заjедно са Иваном Дуjмовићем радио и музику. Аранжман и продукциjу, такође, потписуjе Иван Дуjмовић. Постпродукциjу и мастеринг пjесме радио jе Оли Морган из Abbey Road студиjа у Лондону. Спот за пjесму сниман jе на Тенерифима, камеру и режиjу радила jе Ивана Владић, постпродукциjу Alexandra Cvacean.

- Вриjеме короне jе било преиспитивање себе, живота, година. Из чисте досаде у том преиспитивању свог живота и досадашњих достигнућа човjек прво крене да вjежба нешто по кући, али онда схватиш да треба се посветиш ономе што знаш да радиш, а то jе пjевање. Ступио у контакт са своjим приjатељем из дjетињства коjи jе био амбасадор БиХ у Русиjи коjи има сjаjне пjесме и знамо се од малих ногу. Кренули смо од акустичне гитаре да правимо неке демо снимке, али корона нас jе научила да користимо дигиталну технику и са мало новца направимо добар снимак. Кренули смо у реализациjу и на краjу смо дошли до Abbey Road студиjа у Лондону гдjе смо радили мастеринг. Урадили смо и спот за коjи jе била задужена Ивана Владић коjа живи на Тенерифима и испаде спот и пjесма од милион долара са релативно малим средствима - обjашњава Давор.

"Крила анђела" представљаjу увод у сjаjан албум коjи ће изаћи у оквиру овог проjекта. Проjекат ЕБНЕР настао jе почетком године. Ради се о високо квалитетном електро-попу са квалитетном продукциjом и спотовима. Вокал и носилац проjекта ЕБНЕР jе Давор Ебнер, оперски пjевач, коjи jе 2009. године са групом Регина, представљао БиХ на Евровизиjи. Чланови састава су и басиста Исмир Мусић, док су на гитарама Дубравко Ђуричић и Мишо Чирко.

-Проjекат се зове Ебнер jер сам jедини Ебнер у бившоj Jугославиjи, можда има jедан у Словениjи и из практичних разлога кад укуцаш на гугл изађе моjе име па да не бих измишљао и тражио нешто друго - каже музичар.

Давор jе наjавио и нове пjесме, али и открио да ће ускоро доћи у Подгорицу како би промовисао "Крила анђела".

- Ова пjесма jе у електро-поп фазону, модерна jе и спора, али мени се свиђа, и добре су реакциjе за сад. Следећа пjесма ће бити у мало другачиjем темпу. То jе Иван Барбалић писао, он има 150 пjесама и проблем jе онда изабрати коjу ћеш прво да презентуjеш, али ми смо се договорили да кренемо лагано са том баладом, коjа може моjе емотивно тренутно стање описати и стање свих људи коjи су радили на овоме. Продуцент Иван Дуjмовић и jа планирамо да дођемо у Подгорицу, направили смо и бенд али не знам да ли ћемо доћи у пуном сатаву jош. Jесте да немам црногорско држављанство, али jе сматрам своjом због кориjена. Имам пуно фамилиjе и кад дођем у Подгорицу, Даниловград или Никшић осjећам се као код куће - открива jе музичар.

Ебнер ће са бендом наступити на бањалучком рок фестивалу 3. септембра.

- Ми смо бенд коjи свира велике фестивале гдjе има пуно бендова и гдjе jе добар звук, па иако не знаш све пjесме кад ти неко интерпретира добро ти се закачиш за то и jа на то идем. Што би у Босни рекли немам никаквих дугова, идем сам и то ми jе некако лиjепо. Нова авантура у коjу улазим и ови људи што са мном раде су дивни - закључује jе Ебнер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:26