Dean Dvornik / screenshot
18/03/2023 u 20:35 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dean Dvornik objavio video-spot za pjesmu „Ja, moj pas i stari jaguar“

Pjesma govori o trojici suputnika od kojih gazda zna sve, a ustvari ništa ne zna. Imaju veliku volju da idu u bijeli svijet, a tamo ih zeznu puno bolji od njih, rekao je Dean Dvornik

Aktuelni singl Deana Dvornika "Ja, moj pas i stari Jaguar" dobio je odgovarajući video-spot. Dean se prije par godina zaputio u SAD, u Čikago gdje se zbog posla sriјeće s mnogim opasnostima i uzbuđenjima na putu. Isti ga je posao inspirisao da napiše pjesmu "Ja, moj pas i stari Jaguar" koju je objavio za Kroacija rekords.

-Pjesma govori o trojici suputnika od kojih gazda zna sve, a ustvari ništa ne zna. Imaju veliku volju da idu u bijeli svijet, a tamo ih zeznu puno bolji od njih - rekao je Dean Dvornik.

Dean je muziku za pjesmu napravio još prije godinu dana, ali čekao je trenutak inspiracije kako bi napisao odgovarajući tekst. Vozeći kamion prostranstvima SAD-a, u trenutku mu je sinula ideja o suputnicima koje bi najviše volio da ima na putovanjima i svom doživljaju okruženja u kojem radi. Ispalo je zanimljivo što je muzika godinu dana čekala na tekst koji je na kraju nastao u jednom danu.

-Pjesmu sam počeo u Čikagu, završio u Splitu. Počeo sam s dvije bas gitare, s jednom u Čikagu, a završio s ovom u Splitu. Meni samo treba ideja, ne volim da se ponavljam i volim da pjesma bude nešto o čemu se još nije pisalo. Tako mi je pala na pamet ova tema – 'Ja, moj pas i stari Jaguar'- kazao je Dean.

Dean toliko voli svoje ljubimce, psa i Jaguara kojega je oduvijek htio, da ih smatra članovima porodice. Pjesmu je već izveo u Čikagu, pred svojim prijateljima i saradnicima koji su potvrdili njen kvalitet. Radiofoničnost, zanimljiv tekst i tematika već su privukle i ostale slušaoce. Reditelj zanimljivog spota je Danijel Tipura, a uz Deana Dvornika u spotu se pojavljuju Anamarija Ferari i Zlatan Jelovac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:28