Đina Lolobriđida / Shutterstock
16/01/2023 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Đina Lolobriđida i Tito: Oduševila ju je njegova ljubav prema fotografiji

Prilikom jednog intervjua, da bi izbjegao pomalo neugodan odgovor na pitanje prema kojoj talijanskoj političkoj ličnosti gaji najviše simpatija, Tito je odgovorio prema Đini Lolobriđidi

Filmska diva Đina Lolobriđida (Gina Lollobrigida) preminula je u 95. godina, a tokom bogate filmske karijere glumica je upoznala i mnoge velike političare, među kojima i Josipa Broza Tita.

Na arhivskom snimku nastalom u razdoblju Jugoslavije glumica je opisala susret s Titom koji se dogodio 1973. u Beogradu na filmskom festivalu.

- Tokom svoje duge filmske karijere srela sam mnoge ljude, mnoge istaknute ličnosti. Kada sam se počela baviti fotografijom, upoznala sam mnoge političare, Fidela Kastra, Henrija Kisindžera, Džimija Kartera, kao i predsjednika Tita.

Odlazak filmske ikone i seks simbola: Umrla Đina Lolobriđida

Predsjednika Tita upoznala sam 1973. godine. Bila sam pozvana u Beograd na filmski festival. Tom prilikom, na moje iznenađenje i veliko zadovoljstvo, pozvana sam u rezidenciju predsjednika Tita. Otišla sam s jednim prijateljem. Primio nas je s mnogo topline i simpatije. Sjetio se mene i mog bivšeg muža, koji je Jugosloven. Kada je za vrijeme rata Tito bio operisan, moj bivši muž bio je asistent profesora koji ga je operisao - rekla je slavna glumica.

Citati zbog kojih smo obožavali Đinu Lolobriđidu: Čovjek ostari kad nema šta da radi

Dodala je kako je s Titom razgovarala o mnogim stvarima, a oduševila ju je njegova ljubav prema fotografiji.

- Kako je strastveni ljubitelj fotografije, naš razgovor je bio veoma živ. Između ostalog, ispričao mi je da je prilikom jednog intervjua, da bi izbjegao pomalo neugodan odgovor na pitanje prema kojoj talijanskoj političkoj ličnosti gaji najviše simpatija, odgovorio prema Đini Lolobriđidi - otkrila je glumica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 23:11