Danijel Krejg / foto: EPA
18/10/2022 u 22:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Glumac Danijel Krejg dobio isto odlikovanje kao Džems Bond

Glumac koji je pet puta glumio čuvenog agenta 007 primio je odlikovanje iz ruku princeze Ane, sestre kralja Čarlsa Trećeg

Britanski glumac Danijel Krejg, koji na filmu igra Džemsa Bonda već 15 godina, danas je primio isto odlikovanje kao i agent 007, iz ruku princeze Ane, sestre kralja Čarlsa Trećeg.

Glumac (54) koji je pet puta glumio čuvenog agenta njenog kraljevskog veličanstva, od filma "Kazino Rojal" iz 2006. do "Nije vrijeme za umiranje" iz 2021. dobio je orden Svetog Majkla i svetog Džordža. To je rijetko priznanje koji je autor Ijan Fleming dodijelio svom tajnom agentu, koga je prvi put na velikom platnu igrao Šon Koneri 1963. godine.

- Očekivali smo vas… - pisalo je na zvaničnom sajtu kraljevske porodice, preuzimajući jednu od najčuvenijih replika iz filmova o Džemsu Bondu.

Na priloženom snimku se vidi Danijel Kreg kako se klanja pred princezom Anom tokom ceremonije u dvorcu Vindzor. Orden je dodijeljen glumcu u znak priznanja za njegovu izvanredan doprinos filmu i teatru.

Veze kraljevske porodice i agenta 007 protežu se već nekoliko godina. Već je 2012. godine za Olimpijske igre u Londonu kraljica Elizabeta Druga snimila humoristički skeč sa Danijelom Krejgom, u ulozi Džemsa Bonda, koji je došao po nju u Bakingemsku palatu.  Montažom je prikazano kao da kraljica, tada stara 86 godina, ulazi u helikopter i iz njega iskače sa Bondom iznad olimpijskog stadiona.

Film "Nije vrijeme za umiranje" koji je izašao sa kašnjenjem zbog pandemije kovida-19 na jesen 2021. obilježio je takođe posljednji put da će Danijel Krejg tumačiti taj lik. Povodom izlaska filma, Kraljevska mornarica je imenovala glumca za počasnog komandanta, što je takođe isto zvanje koje ima i lik koga je tumačio isto zvanje.

Za sada se još ne zna koji će sljedeći glumac igrati Bonda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:44