Ida Prester pokrenula kampanju ŠTIT / -SKRINšOT/JUTJUB
28/11/2023 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Ida Prester objavila pjesmu Štit i pokrenula kampanju protiv nasilja nad ženama

Hrvatska pjevačica, uz podršku brojnih javnih ličnosti iz regiona, posvetila pjesmu Nizami Hećimović

Hrvatska pjevačica Ida Prester zvanično je objavila pjesmu posvećenu ubijenoj Nizami Hećimović iz Gradačca i pokrenula kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Štit".

Podstaknuta femicidom koji je potresao region u avgustu ove godine kada je muškarac snimao ubistvo svoje partnerke, hrvatska pjevačica posvetila je spot za pjesmu "Štit" ubijenoj Nizami Hećimović i zajedno s brojnim ličnostima označila početak istoimene kampanje.

- Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj talas agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju? - napisala je ranije na svom Instagram profilu.

Ida je pjesmu napisala nedugo nakon tragičnog događaja, a za aranžman je bio zadužen hrvatski sastav Pocket Palma, dok je back vokale otpjevala Josipa Granić.

Za spot su bili zaduženi Romano Nikolić (reditelj), Zoran Garača (montažer spota), Leptir produkcija zajedno s menadžerkom spota Sarom Mariom Knežević, a producent spota bio je Miroslav Kosanović.

U kampanju i spot uključile su se poznate ličnosti iz regiona kao što su: Goran Bogdan, Dino Rađa, Frenkie, Kontra, Nadine Mičić, Mirela Lela Laković, Seka Aleksić, Tomislav Cvitanušić, Milena Radulović, Anđelka Prpić, Bane Trifunović, Andrija Milošević, Zoran Šprajc, Miljenko Jergović i brojni drugi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:46