фото: Скриншот / - фото: Скриншот
11/02/2022 u 21:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мачак живи у руској ватрогасној станици, а има и посебан задатак

Николај Севченков, замјеник начелника ватрогасно-спасилачке јединице 135, каже да Семјон ствара јединствену афмосферу током постављања страже и то тако што стоји на одређеном мјесту током војне формације

Колеге, захваљујући њему, могу да предвиде како ће им проћи смјена.

Више пута смо видјели да нека јавна институција, под своје окриље, узме и неку од напуштених животиња. Некада се дешава да управо те животиње, осим што постану маскоте, почињу и да помажу око посла.

Такав је случај и са мачком Семјоном који већ двије године живи у једној ватрогасној јединици у селу Боровски у Тјумењској области, а у међувремену је постао и члан екипе и помоћник ватрогасаца.

Николај Севченков, замјеник начелника ватрогасно-спасилачке јединице 135, каже да Семјон ствара јединствену афмосферу током постављања страже и то тако што стоји на одређеном мјесту током војне формације.

- Сви наши квадрати су потписани, па дође и сједне овде као дежурни кадет. Одмах пожелите да се насмијете и заиста вам буде топло око срца - каже Севченков.

Виталиј Домрачев, који је главни стражар ватрогасно-спасилачке јединице, објаснио је да је Семјона, још док је био маче, довео један од запослених и да су се ватрогасци већ првог дана заљубили у њега. Такође каже и да Семјон највише воли да спава у канцеларији диспечера.

Једна чланица тима му је чак сашила и униформу.

- То је првобитно била само идеја, да му сашије обичну, свакодневну униформу, као што је наша. Има чак и своје име. Онда је сашила мајицу, па наранџасти џемпер, а затим и нову плаву мајицу. Најдивније је то што му је сашила праву ватрогасну борбену одјећу - рекао је Домрачев.

Семјон, иначе, ватрогасцима даје и прогнозе за будућност. Запослени у овој јединици вјерују да, на основу његовог понашања, могу да предвиде каква ће им бити смјена.

Рецимо, уколико мачак мирно спава на дасци од прозора у контролној соби, дан ће проћи тихо, али, ако немирно трчи, то значи да ће се нешто догодити.

Сматрају га саставним дјелом свог ватрогасног тима и не би могли да замисле да раде без њега.

(24/7 хр)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:35