Marko i ILija u gostima kod Sande na Radiju D / -RADMILA LUčIć
25/10/2023 u 14:15 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Novi singl benda NeonoeN "Dok ne udahnem te": "Izuva" na prvo slušanje

Kompletan master pjesme bio gotov još u maju, ali zbog sporijeg tempa pjesme ipak su odlučili da sačekaju jesenji meteo

Nova pjesma "Dok ne udahnem te" grupe NeonoeN je od podna počela svoj muzički život. U prvom satu skrenula je pažnju publike i koja ne sluša primarno rokenrol, ali željno iščekuje šta će to momci iz Neona da nam pruže.

Odbrojavanje do premijere Marko Vukčević i Ilija Pejović su imali uživo na Radiju D gdje su dočekali i prve reakcije kolega, producenata i slušalaca našeg radija. Opšti komentar je da su, kako i sami kaži, izuli.

Otkrili su da je kompletan master pjesme bio gotov još u maju, ali zbog sporijeg tempa pjesme ipak su odlučili da sačekaju jesenji meteo.

- Pošto sam ja najnetsrpljiviji jer želim da izbacujemo non-stop. Toliko ideja imamo i toliko stvari je oblikovano kroz demo snimke da sad već imamo jedan ozbiljan kontigent, kroz studijski rad u potpunosti urađen. Bili smo već skoro gotovi da snimimo spot, i sve to zbog mog nestrpljenja, ali onda sam rekao "hajde, da stanemo, ovo nije pjesma koja treba da izađe sad". Trebao nam jedan jesenji, kišni dan ili period jer je pjesma u sporijem tempu i nosi mirnu atmosferu, možda je malo i psihodelična. Spot jeste ljubavni, ali nije patetičan. Zato smo odlučili da sačekamo jesen za to i vidite baš danas sa jesenjom kišom stiže i naš hit. Bukvalno je dan kakav smo crtali za premijeru - kaže Ilija.

S druge strane ovo je simboličan period kada su objavili i svoju prvu pjesmu. Non-stop imovih dana izlaze "memoris" sa tizerima.

Tekst za singl "Dok ne udahnem te" su zajedno sklopili Ilija i Marko.

- Pokušavali smo da nađemo rješenje za drugu pjesmu. Zanimljivo je da sam pjesmu nekada davno počeo da pišem u Njujorku još dok sam bio prije 15 godina, ona se uvijek negdje provlačila, uvijek smo pričali kako ćemo da je spakujemo, da je sredimo, ovo ono i onda smo krenuli da džemujemo i odjednom Džo izlazi sa jednom potpuno novom idejom. Od te moje pjesme koristimo samo dva stiha, potpuno smo otišli u drugom smjeru i kao "vau, brale, to je to". Ponosan sam na naš zvuk koji postaje prepoznatljiv, kao i na muzičko rešenje koje je drugačije osim u ta dva prva stiha - otkriva Marko.

image

Grupa NeonoeN najavljuje novi singl i spot

-BALšA KRKELJIĆ

Ilija objašnjava da to melodijsko rješenje zapravo daje pečat pjesmi koji mi u muzici zovemo most.

- Najlakše je i reći da je to jedan sinergetski rad, izašao iz nečega potpuno desetog i to je zaopravo i trebalo da bude tako - kaže Pejović.

Pozivajući slušaoce da refrešuju NeonoeN objasnuio je da živimo u vremenu kad zaboravljamo sve u djeliću sekunde i onda nam je potreban podsjetnik na svaki minut. Ipak rok zajednicu u Crnoj Gori nijesu tebali podsjećati jer oni jako dobro znaju da kad NeonoeN nešto spremi da je rad i kvalitet za samu desetku.

- Realno imamo podršku rokera, ali trebalo bi da je bude još više. Rokenrol trenutno najviše i radi, izbacuju novitete dok je sve što se zove popularnijom muzikom stalo, rok šiba i vrlo dobro znamo šta radimo - poručili su Ilija i Marko.

Za spot je bio zadužen Balša Krkeljić poznatiji kao Sivilo, naš poznati hip-hop umjetnik koji se na ozbiljnom nivou bavi i vizuelnim umjetnostima.  Zbog specifičnih produkcijskih zahtjeva koji u konačnom spotu donose vrijednost više, bilo je potrebno obezbijediti i specifične rekvizite, lokaciju, rasvjetu i efekate.

- Zato svi koji su nam svesrdno pomogli, zaslužuju da budu pomenuti. Mjesto snimanja spota je hangar Sportskog aerodroma Špiro Mugoša, za čije korišćenje direktnu zahvalnost dugujemo Vuku Stojanoviću. "Čika Kaćov sin", Slobodan Kovačević nam je ustupio vrhunsku rasvjetu, a svoj pečat u spotu, iako ne na očekivanom polju, ostavlja Gradsko preduzeće Zelenilo. Zvaničan sponzor spota je vino Freixenet čiju distribuciju za Crnu Goru vrši firma G3spirist Montenegro. Osim toga, ističemo i kontinuirano dobru saradnju sa Organizacijom za zaštitu autorskih prava PAM CG kao i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada koji su posredstvom svojih konkursa finansijski podržali snimanje dijela materijala koji uključuje neke od prethodnih i budućih pjesama benda - kaže Marko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:15