/ - FESTIVAL KULTURE ZABJELO
31/05/2023 u 12:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) „O, živjelo nam Zabjelo“ premijerno na Festivalu kulture Zabjelo

Posjetioci Festivala imaće priliku da čuju Zabranjeno pušenje, Zoster, Idu Prester & Lollobrigidu, Letu Štuke, TBF, Sunshine, Kandu, Kodžu i Nebojšu i predstavnike crnogorske scene bendove Vrpca i Neonoen, kao i Party Mejkerse i bend Šarđun

Crnogorski alternativni sastavi PARTY MËJKERSI i Šarđun nastupuće u subotu 10. juna na drugom izadnju Festivala kulture Zabjelo na stadionu „Nikola Šćepović“ u Podgorici.

Oni se pridružuju prethodno najavljenim regionalnim zvijezdama: Zabranjeno pušenje, Zoster, IDA PRESTER & Lollobrigida, Letu Štuke, TBF, Sunshine, Kanda, Kodža i Nebojša i predstavnicima crnogorske scene, bendovima Vrpca i Neonoen.

PARTY MËJKERSI su crnogorski Oi-Ha! punk bend na čelu sa Starim Šurdom, spremni da beskompromisno zatresu temelje našeg grada. Većina pjesama sa albuma pod nazivom "3D" - DRUŠTVENE DEVIJACIJE DANAŠNJICE će imati jasan fokus na probleme sa kojima nam se suočavaju đeca još od rane mladosti. Prvijenac pjesma "O ŽIVJELO NAM ZABJELO" koja je u kratkom roku pridobila obiman broj simpatizera je ishod udružene energije sa bendom Šarđun.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=_HK8yfhPf-k&feature=youtu.be

 

- Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže na dvodnevnom Festivalu Kulture Zabjelo kad ćemo 10. juna imati privilegiju da stanemo pred svima vama i zajedno zapjevamo svi ka‘ jedan poklon pjesmu za sve vas, za 60. rođendan našeg FK ZABJELO, kao i za braću koja nažalost više nisu sa nama. Obećavamo senzacionalan nastup uz pregršt dobre energije kreirajući veliki prasak koji će odjeknuti tokom probijanja muzičkog vazdušnog zida iznad naše ponosne Republike, poručili su PARTY MËJKERSI.

Šarđun je alternativni/country rock bend iz Podgorice. Postoji od 2019 godine. Prošle godine je započeto snimanje prvog albuma. Bend se predstavio podgoričkoj publici u okviru festivala PAF (2019), Festivala kulture Zabjelo 2022 (predfestivalski program) kao i široj javnosti kroz učešće u emisiji ‘‘Obrati pažnju‘‘ u produkciji RTCG. Ove godine, pored snimanja albuma, jedan od najvažnijih zadataka je promocija zajedničkog projekta sa bendom Party MËjkersi koji predstavlja saradnju na pjesmi ‘‘O živjelo nam Zabjelo‘‘ koju je Saša Jovetić, frontmen sastava Party MËjkersi napisao u čast 60 godina od osnivanja FK Zabjelo. Promocija će se održati u sklopu Festivala kulture Zabjelo, 10.06.2023 na stadionu Nikola Šćepović.

- Svim posjetiocima festivala obećavamo vrelu energiju i pozitivne vibracije sa velike zabjelske bine – rekla je ekipa benda Šarđun.                                                                                               

Jednodnevne ulaznice za Festival kulture Zabjelo po cijeni do 12eura i festivalske ulaznice po cijeni od 20eura mogu se kupiti putem interneta (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala (spisak na https://postimg.cc/hfKcsZS2).U toku je i akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon. Ulaznice se mogu kupiti isključivo putem interneta na linku https://bit.ly/3ZhQdHd. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15eura.

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 11:12