Грамофонџије / СКРИНШОТ/ЈУТЈУБ
24/02/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) „Почињем да лудим" нема евровизијски формат

Ово jе прва д‘н‘б пjесма икада коjа jе и на локалноj пjесми за Евровизиjу и на свjетскоj евровизиjскоj сцени па ми jе било некако драго да пробам нешто што ниjе евровизијски формат-открио је Марко Милићевић из Грамофонџија

Клабинг сцена Србије имаће свог представника на Беовизији и могућност да пјесма из овог свијете оде на Евровизију. Пјесма "Почињем да лудим" jе настала из заjедничке љубави Марка Милићевића Gramophonedzie (Грамофонџиjе) и Maat Bandi (Милане Поповић) према д'н'б музици и оригинално jе написана на енглеском jезику под називом "Speed me Up".

- Реакциjе су за сада одличне, оригинални назив пјесме jе "Speed me Up", и написана jе на енглеском али смо због пропозициjа Песме за Евровизиjу морали да урадимо и српску верзиjу. То jе моjа прва пjесма на српском, радио сам неке ремиксе и продукциjу, али ово jе први пут да пишем. Никад се нисам ту проналазио ни моjа пjевачица исто, али сад jе моjа супруга поново ушла у причу и испоставило се да jе добро. Она jе адаптирала текст са Миланом тако да сад кад знамо да можемо, биће сигирно jош пjесама на српском. Ни jа нисам знао какве ће бити реакциjе и био сам обазрив, али се испоставило да се људима више свиђа на српском него на енглеском. За сад сам презадовољан - казао је Марко.

Он истиче да пјесме првенствено прави да се њему свиде, а драго му је да још људи то препознају и пружају му подршку.

- Драго ми jе да сам погодио укус, пjесма jе пjевљива, испало jе прилично фино. Доста ствари се поклопило у смислу да је пjесма Евровизиjе, док нису Италиjани побиjедили прошле године, била нека другачиjа форма и специфичне пjесме су се приjављивале, али од ових Италиjана мислим да се музички доста уозбиљила. Мислим да пjесме коjе побjеђуjу не остаjу само евровизиjске него прелазе на неке комерциjалне листе и постаjу слушане. Другачиjа jе динамика Евровизиjе то jе jедан разлог, други jе што волим да радим ствари коjе ниjе нико никад. Ово jе прва д'н'б пjесма икада коjа jе и на локалноj пjесми за Евровизиjу и на свjетскоj евровизиjскоj сцени па ми jе било некако драго да пробам нешто што ниjе евровизијски формат-открио је Марко.

Како је казао, пјесма говори о љубавним проблемима и носи снажну поруку да не дозволимо да прошлост поруши будућност.

- Сви смо пролазили кроз то док jе траjала корона, ти љубавни мушко-женски односи када сте затворени и препуштени jедно другоме. То jе jедан разлог гдjе крећете и откривате нове ствари, почињете да лудите. То jе пjесма о емотивним односима између двиjе особе гдjе они откриваjу да без некога не можете, а онда кад сте дуго са неким онда мало таj неко крене да вас нервира. Откирвате неке нове животне ствари у емотивним односима - казао је он.

Истиче да је послушао све композиције које ове године учествују на Беовизији, а издвојио је и неколико фаворита.

-Послушао сам све пjесме и у региону, али ми се свиђа доста пjесама лиjепих и озбиљних. Ове године мислим да се наjвише људи приjавило у Србиjи у историjи. Не волим да кажем конкуренциjа jер jе свака пjесма на своj начин лиjепа, али има доста добрих пjесама, барем 10 коjе се мени свиђаjу и пет за коjе бих одмах гласао. Жириjу ће бити тежак избор. Свиђа ми се што jе стилски прилично широко од фолклора до модерниjе музике, свиђа ми се Наива затим Зорjа, Констракта - закључио је Марко.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:57