Ивона на Беовизији / -Скриншот/инстраграм/ивона_ив
26/05/2022 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО)"Поново" је атипична прича у стиху

Ивона Пантелић након пјесме Знам објавила и други сингл

Од како се појавила на избору за Пјесму за Евровизију, Ивона Пантелић је скренула пажњу публике из региона на себе, иако она београдска и радијска и те како зна ко је она. За пјесму "Знам" с којом је конкурисала на Беовизији радила је и музику и текст, аранжман је радио популарни евровизијски продуцент Дарко Димитров заједно са Николом Станишићем. Наступ је посветила свом најбољем пријатељу који је преминуо 2021. године. У паузама од музике Ивона не одустаје од микрофона.

За наш Радио Д је открила шта јој је примарно - радио, на којем ради као водитељка или музика. Како је казала, од малена је развијала своју умјетничку црту, дуго је цртала, писала приче касније и пјесме и напокон запјевала, а прижељкује глуму.

- Радим на томе од како сам била мала, а сад радим на томе да ми музика постане примарна, а као радијски водитељ радим последињих годину дана и у питању је огромна љубав. Музика и глума је нешто ка чему тежим и чиме ћу се, надам се, бавити у животу - казала је Ивона.

Од Беовизиjе Ивона на сваких пар мjесеци планира да издаjе синглове. "Поново" jе њен нови сингл, за који је сама радила музику и текст.

- Сад сам ухватила трај талас од Беовизије тако да ћу гледати да на сваких 2-3 мјесеца избацим по један сингл. Сада сам избацила пјесму "Поново" коју прати спот. Рађена је у истом саставу, музика и текст ја, аранжман Дарко Димитров. Она је мало другачија од "Знам". Пјесма с Беовизије има елементе једне добре пјесме, у смислу да може и жанровски да се уклопи и у поп и у рок и у фолк, и има ту структуру строфа, бриџ, рефрен, док је "Поново" онако атипична јер има само један рефрен који је на крају, има све строфе, врло је интересантна, али је лирички другачија јер дјелује као нека прича. Док слушате пјесму слушате једну причу и на крају сами развијате идеју коју сте створили о пјесми - открила је пјевачица.

Умјетност је породични таленат

Њен стриц jе Дејан Деки Пантелић, чувени српски водитељ, али она у породици има још веома познатих чланова и умјетничких душа.

- Сви смо окренути ка томе. Мама ми је била балерина, играла је у Локицама са Чолом. Тата је завршио продукцију на факултету драмских умјетности, био је продуцент Индексовог радио позоришта. Мамин живот су обиљежиле Локице. Та њихова путовања, дружења, дисцплина коју је Локица Стефановић тражила од њих. Она је за њих у то вријеме била ауторитет - испричала је Пантелић.

Другачију пјесму је морао пратити и другачји спот.

- Видео запис сам осмислила заједно са мојим другом и прјатељем Игором Зечевићем. Спот представља разне емотивне фазе кроз један емотивни однос од почетка до краја, невиност, токсичност, бол, ослобађање, и то је то кроз естетику. Кадрови спота прате тематику пјесме - рекла је Пантелић.

Интересантно jе да Ивона не свира ниjедан инструмент, али компонује.

- Не свирам ни један инструмент већ правим музику у смислу мелодија. Пјевам буквално од дјетињства, интересантно да сам сконтала да умијем да пјевам кад је Марија Шерифовић побиједила на Еуросонгу, тада сам била 4. основне и тад сам била слободна да пустим глас и сконтала да ту има нешто - искрена је.

Ивона не наступа још увијек, јер чека да обогати своjу дискографиjу, да би се осмjелила да се уживо представи публици.

- Желим жанровски да се оформим да би моји наступи имали смисла. Вољела бих да пјевам своје пјесме. Кад будем имала неких 10 пјесама па да могу са тиме да наступам и да видим шта могу од других да убацујем, за само своје пјесме ми баш треба албум. Сад градим сингл по сингл - закључила је Ивона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:26