Tajči i Moti Giladi / -CROACIA RECORDS
06/10/2023 u 16:15 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Povratak nekadašnje zvijezde: Tajči predstavlja novu pjesmu "Holding Out My Hand"

Pjevačica će sa Moti Giladijem, nagrađivanim izraelskim muzičarem, nastupiti 11. oktobra u dvorani Lisinski, u Zagrebu

Tatjana Tajči Cameron već godinama oduševljava svjetsku i domaću publiku kvalitetnim pjesmama.

Sad predstavlja svoj novi singl "Holding Out My Hand" na kojom joj se pridružio Moti Giladi, nagrađivani izraelski muzičar, scenski umjetnik i glumac. Ovaj duet je ujedno i najava njihovog koncerta koji će se održati 11. oktobra u dvorani Lisinski, u Zagrebu.

Pjesmu su napisali Tatjana Tajči Cameron i Steve Leslie, a sve je producirao i aranžirao Scott Alan Mulvahill. Ovaj tim izvrsnih muzičara zajedno ima osvojene 22 Grammy nagrade, a u stvaranju pjesme učestvovali su i umjetnici iz "grada muzike", Nešvilu. Cijelu priču vizuelno prati video spot u režiji Marka Zeljkovića Zelje, a sniman je u Zagrebu i Nešvilu.

- Glavna poruka pjesme je da ne treba upirati prst nego pružiti ruku. To je tako u međuljudskim odnosima, između nacija i onda kad se ne razumijemo. Bolje je pružiti ruku i saslušati, reći tu sam i idemo pronaći rješenje, nego tražiti krivca - rekla je Tajči.

"Holding Out My Hand" nosi poruku o razumijevanju i prijateljstvu, a upravo tu poruku će nositi i koncert Tajči i Motija, kojim će se obilježiti 75. godišnjica osnivanja Države Izrael i 26 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Izraela. Tajči i Moti Giladi zapjevaće uz pratnju simfonijskog orkestra HRT-a kojim će upravljati maestro Alan Bjelinski.

- Biće to predivan i jedinstven koncert. Poruka koju želimo prenijeti je prijateljstvo, nada i jedinstvo", rekao je Moti Giladi.

Tajči na ovim prostorima ponajprije pamtimo kao pobjednicu tadašnje Jugovizije u Zadru s pjesmom "Hajde da ludujemo", te po osvojenom visokom 7. mjestu na Pjesmi Eurovizije u Zagrebu 1990. godine. Napustila je Hrvatsku 1992. godine i otišla u SAD gdje je nastavila s muzičkim i scenskim usavršavanjem, pojavljujući se povremeno u mjuziklima i na televiziji u Los Anđelesu.

Danas se bavi muzikom, pisanjem i coachingom, a iako već decenijama s porodicom živi u Americi, srce je često dovede do Hrvatske. Upravo je u svom rodnom gradu, Zagrebu, predstavila i svoju posljednju knjigu, emotivnu ispovijest "(Ne)Slomljena".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:16