/ - TWITTER/SCREENSHOT
27/03/2023 u 17:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Princ Hari se pojavio na Visokom sudu u Londonu

Hari i još šest poznatih imena, uključujući Sir Eltona Džona i baronicu Dorin Lorens, pokrenuli su tužbu protiv Associated Newspapers Limited (ANL) zbog zloupotrebe privatnih podataka

Britanski princ Hari, vojvoda od Saseksa, koji se povukao sa svojih kraljevskih dužnosti i napustio Ujedinjeno Kraljevstvo sa suprugom Megan Markl; u ponedjeljak se iznenada pojavio na Visokom sudu u Londonu kako bi prisustvovao ročištu na kojem je tužio izdavača Dejli.

Hari i još šest poznatih imena, uključujući Sir Eltona Džona i baronicu Dorin Lorens, pokrenuli su tužbu protiv Associated Newspapers Limited (ANL) zbog zloupotrebe privatnih podataka. U tužbi se tvrdi da su pojedinci bili "žrtve gnusne kriminalne aktivnosti".

Medijski div je optužen da je naručio pojedince da "potajno slušaju i snimaju privatne telefonske razgovore ljudi uživo" i lažno predstavljanje pojedinaca kako bi dobili medicinske podatke iz bolnica i klinika.

Tužioci takođe optužuju ANL za pristup bankovnim računima, kreditnoj istoriji i finansijskim transakcijama nedopuštenim sredstvima i manipulacijom.

"Ovi su pojedinci bili predmet interesa javnosti tokom svojih karijera i ličnih života. Ujedinjeni su u želji da žive u svijetu u kojem novine djeluje slobodno, ali odgovorno. Publicista koji predstavlja istinu, potiče iz činjenica i može mu se vjerovati da djeluje etički i u interesu britanske javnosti", navodi se u izjavi tužilaca.

Advokatska kompanija Hamlins, koja je pokrenula pravni postupak u ime tužilaca, navela je da su nezakonite radnje uključivale angažovanje privatnih istražilaca za tajno postavljanje prislušnih uređaja u automobile i kuće te snimanje privatnih telefonskih razgovora.

Izdavač je uzvratio na optužbe, opisujući ih kao "besmislene klevete" i "unaprijed planirani i orkestrirani pokušaj uvlačenja naslova Mail-a u skandal s hakovanjem telefona".

Ne očekuje se da će niko od tužilaca usmeno svjedočiti na ročištu koje će trajati do četvrtka, prenosi "Anadolija".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:23