ToMa Prevari me osjećaj / -SKRINšOT/INSTAGRAM
14/11/2023 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) ToMa predstavio prvi album ‘Prevari me osjećaj‘

Osam muzičkih poslastica pod etiketom Dallas Recordsa

Dugoočekivani debitantski album "Prevari me osjećaj" jednog od najperspektivnijih mladih muzičara u regionu ToMa konačno je objavljeno pod etiketom Dallas Recordsa.

Ova je godina definitivno u njegovom znaku. Pjesma ‘193‘ jedna je od radijski najuspješnijih pjesama ove godine. Potvrđuje to činjenica da je preko 30 nedjelja držala svoju poziciju na HR TOP40, mjesecima bila na vrhu najtraženijih pjesama Shazam pretraživača. Njen uspjeh jednako prati i aktuelni singl ‘Prevari me osjećaj‘ koja je svega dva dana nakon objave postala najtraženija pjesma u Hrvatskoj, ujedno i jedina hrvatska pjesma u Top10 Shazama.

Na red je došao i ToMin prvi nosač zvuka koji uz spomenute pjesme donosi i tri noviteta te podsjetnik na 5 ranije objavljenih singlova. Pažnju publike ToMa je dobio zbog nastupa na Dori 2021. godine pjesmom ‘Ocean of love‘, njegovu pripadnost vrhu mladih muzičara potvrđuje i nagrada za Najboljeg debitanta Splitskog festivala 2021. godine za pjesmu ‘Zaboravljeni‘.

U tri godine nastanka ovog albuma ToMa se ostvario i sazrio ne samo kao pjevač nego i kao autor. Pjesme na albumu hronološki su poređane, dajući tako priliku svakom slušaocu da lično doživi ToMino muzičko putovanje.

- Čekao sam ovaj dan, dugo… I nisam srećan samo jer konačno imam svoj CD u ruci. Srećan sam jer slušajući ovaj album ponovo proživljavam neke od najposebnijih trenutaka svog života, prisjećam se fenomenalnih saradnika, koautora, producenata… Veliki broj umjetnika je radio na ovome i svima sam zahvalan. Ali, ponajviše hvala publici, kako onima koji su uz mene od početka tako i onima koji su nedavno uskočili na ovaj voz - rekao je ToMa.

Andreas Björkman, producent pjesama ‘Vrijeme je‘, ‘Ocean of love‘ i ‘Zaboravljeni‘, kaže da je neke od najdražih pjesama u čijem je stvaranju učestvovao uradio upravo s ToMom.

- On je briljantan pjevač s tonom koji me svaki put dirne. I vrlo talentovan pisac. Ali što je najvažnije, on je fantastičan dečko s ogromnim srcem i tako sam srećan što su nam se putevi nasumično ukrstili prije nekoliko godina. Dijelimo ljubav prema muzici i Zlatanu Ibrahimoviću - kaže Björkman.

Nakon saradnje sa švedskim autorima i producentima ToMa se vraća domećem kreativnom peru. Autorska saradnja s Matijom Cvekom na pjesmi ‘Pero na dlanu‘ te prva ToMina kantautorska pjesma ‘Budala ja‘ nastale su pod produkcijskom palicom Ivana Pešuta.

- Iako su žanrovski različite pjesme, ToMa je vokalno dao točno ono što im je trebalo. ‘Pero na dlanu‘ je malo drugačija od ostatka albuma, dok je ‘Budala ja‘ savršeno sjela istog trenutka kada smo je počeli slagati. Mislim da je njegov vokal ono što će uvijek dati pečat o kakvoj god se pjesmi radilo - ističe Pešuta.

Time je ToMa zatvorio prvu polovinu svojeg albuma i čvrsto krenuo putem svoje intuicije, dokazujući još jednom da hrvatska muzika ne odskače od svjetskih trendova. Pjesma ‘193‘ obilježila je ovu godinu, a u njoj se prvi put čuje tajanstveni ‘wow‘ jasno predstavljajući ime trećeg producenta ovog albuma - Mihovila Šoštarića Lockrooma.

- Bilo mi je zadovoljstvo raditi s ToMom na njegovom albumu! Proces je bio poprilično opušten jer se "skužimo" u kojem smjeru produkcija treba ići čim mi pošalje demo, koji je obično snimio preko mobilnog u autu. Tako je krenula i naša prva saradnja, pjesma ‘193‘, koja mi je ujedno i najdraža (zasad) - otkriva Mihovil.

Album ‘Prevari me osjećaj‘ dostupan je na svim streaming servisima i na Dallas Records YouTube kanalu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:55