Народне новине / -Принтскрин
10/04/2022 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вијест актуелна 50 година: Принц Чарлс се припрема за престо

Принц Чарлс ће, вјероватно, с обзиром на дуговјечност његове мајке, бити најприпремљенији престолонаследник у историји Уједињеног Краљевства

Најстарији син краљице Елизабете II и њеног покојног супруг Филипа постаће краљ на дан кад умре његова мајка Елизабета и, ако не узме друго име, постаће краљ Чарлс III. Стручњаци за краљевску породицу већ су почели да нагађају о томе шта ће се догодити када Чарлс седне на британски престо.

Интересантно је да се деценијама говори о његовом преузимању круне, али од тога, за сада, нема ништа. Још су у СФР ЈУгославији Народне новине прије 50 година 1972. објавиле текст под насловом: "Принц Чарлс се припрема за престо". Како тада тако сада. Он ће вјероватно, обзиром на дуговјечност његове мајке, бити најприпремљенији престолонаследник у историји Уједињеног Краљевства.

Принц Чарлс одбациће принца Харија и Меган Маркл из краљевске породице кад он буде краљ, предвиђа краљевски стручњак Ангела Левин. Сматра да ће Чарлс значајно смањити "компанију" кад он буде на челу.

То значи да ће припадници краљевске породице бити само наследници круне, односно будући краљеви или краљице, а остатак породице неће моћи да добија новац из буџета. Ако се то оствари, краљевску породицу као институцију чиниће само краљ, престолонаследник и ђеца престолонаследника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:54