Vizant na Bedem festu / -ŽELJKO ŠAPURIć
26/08/2023 u 21:51 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vizant otvorio drugu festivalsku noć Bedem festa

Pred nikšićku publiku izlaze i Zdenka Kovačiček & Green House Blues Band, Dado Topić i bend Monah

Drugo veče IX Bedem festa otvorio je domaći bend Vizant, nakon kojeg je mikrofon Zdenke Kovačiček & Green House Blues Band, koji će "pripremiti teren za Dada Topić, dok će festival zatvoriti grupa Monah koja će nastupati pola sata poslije ponoći.

Ljubitelji metala i tvrdog zvuka na samom početku večeri dominiraju u nikšićkoj publici i zagrijevaju atmosferu za sledeće festivalske izvođače.

Bend Vizant od 2006. godine, kada je osnovan, za ljubitelje metal muzike stvara i afirmiše stare dobre distorzirane zvukove, duge gitarske solo dionice i dobru energičnu atmosferu. Njihove teme i kompozicije prepoznatljive su po tome što često govore o srpskoj istoriji, stradanjima i borbama kao u pjesmama "Koplje", "Rogovi", "Car Silni", "Drvo" itd. Veliki uspjeh postigli su 2013. godine kada su izdali album "Blagovjesnik" a njihov najnoviji album "Nebo orlova" koji je izdat 2019. godine posvjetili su Herojima sa Košara. Neke od novih pjesama koje se nalaze na albumu su "Šaptač", "Portret", "Lovćenska vila", "Nebo orlova", "Konstantin" itd.

image

Spremni za užitak

-ŽELJKO ŠAPURIć

Zdenka Kovačiček svoju vokalnu karijeru započela je sa trinaest godina a danas se smatra jednom od najznačajnijih izvođača jazz, blues i soul scene. Sarađivala je i pjevala sa brojnim poznatim muzičarima kao što su Bill Haley, The Kinks, INK Sports itd, kao i najboljim zagrebačkim jazzerima Boškom Petrovićem, Miljenkom Prohaskom, Damirom Dičićem itd. Jedan od njenih legendarnih hitova iz 1980-ih je pjesma "Frka" koja se nalazila na istoimenom albumu, a najveći uspjeh bilježi 2008. godine na premijeri njenog najnovijeg projekta "S ljubavlju, Janis", kada je dobila burne ovacije publike koje traju i danas u izvođenju ovog mjuzikla. 2002. godine osvojila je prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji ženski vokal za album "Ja živim svoj san". Neki od njenih poznatih siglova su "Žuta ruža", "Tajna", "Ti nikad nećeš znati srce jedne žene", "Dani ljubavi i dani mržnje" itd.

image

Zdenka Kovačiček

-ŽELJKO ŠAPURIć

Hrvatski tekstopisac, gitarista i rok pjevač Adolf Dado Topić svoju karijeru započeo je u srednjoj školi kao član sastava "Đavolji eliksiri", kasnije postaje član sastava "Korni grupa", a najveću popularnost je stekao sa zagrebačkim sastavom "Time" nakon čijeg raspada počinje svoju samostalnu karijeru do danas. Sarađivao je i pjevao sa brojnim zvijezdama regionalne muzičke scene, ali i šire a jedan od najpoznatijih dueta je sa Slađanom Milošević kada je za pjesmu Evrovizije snimio pjesmu "Princeza" koja se pojavila na maksi singlu. Neki od njegovih poznatih siglova su "Život moj", "Poželi nešto", "Vodilja", "Kad jednom otkrijem čovjeka u sebi", "Makedonija", "Vjerujem u ljubav" itd. Topić je na svojim putovanjima u instrastvu upoznao brojne muzičke sastave od kojih je stekao nova znanja kao što su "Blood Sweat & Tears", "Bryan Auger & Oblivion Express", "Weather Report", te i Bryana Adamsa na čijem koncertu nakon petnaest godina poznanstva nastupa sa sastavom "Dragonfly", sa kojim uglavnom nastupa po koncertima uživo.

Rok grupa u usponu Monah, koja će zatvoriti ovogodišnji Bedem fest dolazi iz Niša, a ove godine u junu objavili su debitantski album pod nazivom "Utopija" sa tematikom distopije kojim postaju začetnici neke nove muzičke tendencije. Prije objavljivanja ovog albuma ovaj bend bio je pobjednik partnerskog Bunt rok festivala koji od 2015. godine afirmiše autore i bendove pop i rok scene.Vizant o

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:57