Владана Еуросонг / -Александра Јовић
25/01/2022 u 20:01 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Владана у полуфиналу 12. маjа

Жребом одлучени полуфиналисти Еуросонга у Торину. С Црном Гором у групи Србија и Сјеверна Македонија

Овогодишња црногорска представница на Еуросонгу Владана Вучинић наступиће у другом полуфиналу музичког такмичења, коjе jе на програму 12. маjа, у Торину, одлучено jе жриjебом.


У првом полуфиналу, 10. маjа, наступиће представници: Албаниjе, Летониjе, Шваjцарске, Норвешке, Русиjе, Португала, Словениjе, Данске, Jермениjе, Бугарска, Молдавиjе, Аустриjе, Хрватске, Исланда, Украjине, Грчке, Литваниjе и Холандиjе.

Осим Црне Горе, 12. маjа, у другом полуфиналу ће се наћи представници: Аустралиjе, Грузиjе, Кипра, Румуниjе, Чешке, Србиjе, Финске, Азербеjџана, Сан Марина, Пољске, Белгиjе, Сjеверне Македониjе, Шведске, Израела, Малте,Естониjе и Ирске.

Како jе одлучено жриjебом, Владана ће наступити у другом диjелу другог полуфинала.

"Великих пет" - Француска, Њемачка, Италиjа, Шпаниjа и Велика Британиjа већ су у финалу музичког такмичења.

Подсjетимо, пjесма "Breathe", коjом ће се Црна Гора представити на овогодишњем Еуросонгу биће пуштена када буде и визуелно упакована. Написана на енглеском jезику и да ће тако бити и изведена на Пjесми Евровизиjе.

Како jе раниjе казала Владана, риjеч jе о jедноj од моћних химничних балада са jасном поруком.

– Пjесма расте до краjа и jедна jе од моћних химничних балада са jасном поруком -казала jе раниjе Владана и додала да себе види саму на сцени и да jе могуће да буде са клавиром.

Пjесма Евровизиjе одржава се у Торину од 10. до 14. маjа у дворани Пала Олимпико. Прво полуфинале биће на програму 10, а друго 12. маjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 22:54