/ Фото: Фејсбук
01/08/2021 u 22:37 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Who See: "Ђе се купаш" је постала химна црногорског туризма

Нисмо ми револуционари, већ само приповjедачи, кажу Которани

Нема туристе, а камоли Црногорца кому стих которских репера из Who See-ja "Ђе се купаш, ђе шкољке скупљаш" није омиљена реченица, чак и најупотребљивија током љета. А та пjесма jе, како је открио Дејан Дедовић Деда, направљена пар дана након закључивања садржине албума, а данас је химна црногорског туризма.

- Ноyз и DJ Seagull Prime су ме jе тог дана дочекали са поставком ове пjесме, а сви смо одмах сконтали да се ради о потенциjалном хиту. Намjера нам ниjе била да промовишемо туризам већ љубав, али постигли смо више од основне замисли - казао је Деда.

Дуо из Котора све чешће није дома. Напокон је фестивалски сат почео да се окреће муњевито, а они су радо виђени гости публике у регион.

– После КОВИД закључавања кренули смо од другарске Македониjе. Били смо на Преспанском jезеру и одатле кренули ка западу. Црна Гора, Србиjа, Босна и Херцеговина, па тим темпом можда стигнемо и до Трста. И овог пута добили смо позиве од великих фестивала као Ок фест, Бир фест, Лав фест и Си денс- додају Которани. 

Недавно су наступили на Нектар Гарден фесту у Приједору, гдје су окупили највећи број публике и распламсали атмосферу.

- То jе био лиjеп догађаj са мноштвом младе публике, а кад нас млади воле онда нема зиме - казао је Деда.

На домаћем фестивалу, Си денсу су, како каже, стари лавови.

image
Фото: Фејсбук

- Не памтим кад нас нису позвали. Очигледно константно у нама виде оне коjи окупљаjу публику, а до сада нису погриjешили. За такав фестивал смо вазда спремни - искрен је Дедух.

Њихов реп реже по дубини, по ширини, по горућим и ватреним темама, животу, доброј рими, али је у њему на врло забаван начин пресликан живот на Балкану.

- Све то што сте навели у питању jе достижно ако живите на Балканском полуострву. Нисмо ми револуционари већ само приповjедачи. Већ милиjардити пут кажем да jе надахнуће или инспирациjа туда око нас у свакоj ситуациjи, не треба се превише ломити. Друг Ноyз углавном формулише радни наслов, а онда без превише приче обоjица знамо о чему се ради и шта треба да се наведе у пjесми - казао је Деда.

Двојац је био дио пројекта "Пјесма за друштво" на којем су избором пјесама направили једну заокружену причу од Нисам дома, Насеље, Ђедовина, Легализација, Пусти поблеме, Намам ти кад, Ајте кући. Оно што се може видјети на снимку јесте да су се они сјајно провели и да су успјели да произведу добру енергију.

image
Фото: Златко Бајзак

- Након онолике паузе jедва смо чекали да се деси било шта, а онда нас jе позвала Мика Про АРТ да направимо и ми jедну епизоду у том сериjалу ТВ концерата. Без публике jе то jако необично, али после двије- три пjесме навикли смо на услове и драго ми jе да се види да смо уживали- кажу момци из Who See-ja. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:08