Zoran Kalezić / Skrinšot/jutjub
24/11/2022 u 21:11 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Zoran Kalezić objavio spot „Za Irenu"

Uprkos teškom zdravstvenom stanju velikan crnogorske i eks-jugoslovenske muzičke scene snimio je pjesmu, posvećenu njegovoj supruzi

Zoran Kalezić, velikan crnogorske i eks-jugoslovenske muzičke scene ostvario je još jednu od svojih velikih životnih želja i uprkos veoma teškom zdravstvenom stanju, uz prijateljsku podršku Galileo production-a i reditelja Nikole Vukčevića, snimio spot za singl "Za Irenu", sa albuma "Spomenar", koji je izdao Jugoton- Croatia u junu ove godine.

Numera "Za Irenu" posvećena je Zoranovoj supruzi Ireni, ali kako i sam pjevač kaže, u pitanju je "pjesma koja nosi univerzalnu poruku, posvetu ljubavi bez koje život nema smisla".

Tekst numere radila je Natalija Preočanin Samardžić u saradnji sa Kalezićem, muziku je radio Mirsad Serhatlić, a aranžman Aleksandar Kovačević.

Muzički spot snimljen je u CUE hotelu u Podgorici, a osim Kalezića protagonisti su Slobodan Vukčević i Sanja Stupar iz plesne škole Sonrisa, kao i Danijela Drašković (violina) i Jovana Timotijević Novaković (violončelo).

Zoranu je na setu pružala podršku i supruga Irena, tako da je uspio, neobjašnjivom snagom želje i volje, da realizuje i ovu priču i ostavi trag na muzičkom nebu svoje najveće životne ljubavi.

Reditelj Vukčević kazao je da se sa zadovoljstvom odazvao pozivu Kalezića da režira muzički spot za numeru "Za Irenu", naglasivši da je u pitanju pjesma "sa puno duše, topline i nježnih emocija".

Ovo je treći spot koji je Nikola Vukčević režirao za slavnog pjevača, nakon uspješne saradnje 2015. godine na snimanju spotova za pjesme "Umjesto molitve za daleku" i "Noćne ptice", koju je otpjevao u duetu sa legendarnim Halidom Bešlićem.

Producent spota "Za Irenu" je Milorad Radenović, direktor fotografije je Miodrag Marković, montažer Đuro Mihaljević, organizator snimanja je Milosava Nenezić, u sektoru rasvjete su Dejan Vuković, Boris Vuković i Jovan Zajić, a za šminku je zadužena Marija Ivanović.

Podsjetimo, Kaleziću su kolege nedavno uručile od PAM-a priznanje za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji muzičke umjetnosti Crne Gore. Od kuće iz koje je potekao KIC-a "Budo Tomović" (Dom omladine) dobio je zahvalnicu za veliki doprinos razvoju ansambla i očuvanju tradicije Podgorice i Crne Gore, dok je od Estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore dobio Nagradu za životno djelo, za izuzetne zasluge postignute u muzičkom stvaralaštvu Crne Gore.

Ostaje još jedna velika želja Zorana Kalezića, a to je da snimi spot za numeru "Kari Šabanovi", gdje bi sa šahovskim velemajstorom Božidarom Bonjom Ivanovićem, sinom besmrtnog Aleksandra Lesa Ivanovića, simbolično prošao kroz njihovu ulicu na Cetinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. januar 2023 17:30