Zoran Predin / -FOTO:CRT
30/08/2023 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoran Predin objavio novu pjesmu "Lopta ima dušu"

Lopta nas svojim ritmom uvijek nosi u neki bolji svijet, u svijet našeg najdražeg sporta koji nam srca uvijek ispuni najljepšim osjećajima

Zoran Predin, poznat kao istaknuti slovenački muzičar, kantautor i pisac, objavio je novu pjesmu – "Lopta ima dušu", u izdanju Classic Records. Pjesma donosi duboku povezanost s košarkom, sportom koji je oduvijek bio značajan dio njegovog života. Kao dugogodišnji navijač i obožavalac košarke, Predin je odlučio da izrazi svoju strast kroz muziku.

"Pjesma je to o nama, posebnom košarkaškom plemenu koje ne pravi razliku između pola, vjere, nacionalnosti i boje kože. Upravo suprotno. Oduševljena tom igrom, spaja nas kao srodne duše svih dobi i zanimanja. Iste nas trojke i banane dižu na noge, sve naše pobjede su svima jednako slatke i naše suze su svima jednako gorke. Zato pjevam da lopta ima dušu i da nas svojim ritmom uvijek nosi u neki bolji svijet, u svijet našeg najdražeg sporta koji nam srca uvijek ispuni najljepšim osjećajima - istaknuo je Predin.

Zoran Predin je dugi niz godina prisutan na muzičkoj sceni te je stekao široku publiku svojim autorskim djelima. Osim što gaji ljubav prema muzici, Predin je i aktivan ljubitelj sporta te je svoju strast prema košarci pretočio u ovu novu pjesmu. Njegova raznovrsna muzička karijera obuhvata saradnje s različitim muzičkim postavama i žanrovima, od kantautorskog izraza do rocka i popa.

Ipak, ovo nije prvi put da Predin spaja ljubav prema muzici i sportu. "Prvi put sam dotakao sport s pjesmom "Vaterpolisti", a 2000. godine, povodom prvog plasmana slovenačke fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo, u Amsterdamu sam s kolegama Lovšinom i Kreslinom izvodio našu fudbalsku himnu "Slovenija gre naprej". Godine 2014. bio sam autor pjesme "V ritmu Triglava", službene himne Evropskog košarkaškog prvenstva", kazao je Predin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:54