Zoster i IDA PRESTER & Lollobrigida na Festivalu kulture Zabjelo / - FESTIVAL KULTURE ZABJELO
10/04/2023 u 13:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoster i IDA PRESTER & Lollobrigida na Festivalu kulture Zabjelo

Dio prihoda od ulaznica biće doniran Fondaciji “Ognjen Rakočević” kao i domaćinima festivala, Fudbalskom klubu Zabjelo, navode organizatori

Zoster i IDA PRESTER & Lollobrigida su nova imena na drugom izdanju Festivala kulture Zabjelo! Oni se pridružuju već najavljenim imenima regionalne muzičke scene: kultnoj rok i pank grupi „Zabranjeno pušenje“, herojima regionalne alter rok scene „Kanda, Kodža i Nebojša“, vodećem alter pop bendu regiona „Letu Štuke“, beogradskom repkor-krosover sastavu Sunshine i splitskom rep-rok bendu TBF, saopštili su iz organizacije Festivala kulture Zabjelo.

- Drugo izdanje festivala koji je prošle godine ispisao muzičku istoriju Zabjela ali i cijele Podgorice održaće se 9. i 10. juna na stadionu „Nikola Šćepović“, a dvodnevne ulaznice po poklon cijeni od 15 eura su u prodaji do 15. aprila ili do isteka zaliha, nakon čega će ulaznice biti dostupne po redovnoj cijeni. Dio prihoda od ulaznica biće doniran Fondaciji “Ognjen Rakočević” kao i domaćinima festivala, Fudbalskom klubu Zabjelo - navode organizatori.

Nakon što je prije par dana najavljen nastup riječkog benda Let 3, neobični Riječani su se oglasili video porukom u kojoj kažu da zbog nepredviđenih obaveza ovog juna ipak neće nastupiti na stadionu “Nikola Šćepović”.

- Međutim, domaća publika neće biti uskraćena za njihov nastup jer će ubjedljivi pobjednik hrvatskog takmičenja za pjesmu Evrovizije i jedan od najtraženijih bendova u regionu, doći u Crnu Goru 9. septembra, kada će nastupiti na četvrtom izdanju Rockstrikcije u Podgorici. Domaća publika će tako, umjesto još jednog velikana regionalne muzičke scene, dobiti čak tri, jer će na Festivalu kulture Zabjelo nastupiti miljenici crnogorske publike Zoster i fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida - navodi se u saopštenju.

Prelazeći svoj muzički izraz od panka, preko elektro popa, pod imenom IDA PRESTER stoji multitalentovana, veoma upečatljiva i eklektična pojava, s licem koje ne možete da ne volite! Jedna je od prvih regionalnih muzičarki koja je hrabro ušla u elektro pop žanr, do tad poznat samo sa zapadnog muzičkog tržišta. Od 2003. godine kada se pojavila na sceni, Ida Prester svojim nekonvencionalnim pjesmama i muzikom privlači publiku, uvijek na sopstvenim nogama držeći svoj neponovljivi stil. Ida je zvijezda regiona, iako je njen rad daleko od senzacionalističkih naslova i više zamotan u ono što je njena misija - senzacionalni koncerti. Jedan od njih Ida Prester & Lollobrigida spremaju upravo za Festival kulture Zabjelo!

Miljenici crnogorske publike, koji su prošle godine zapalili atmosferu na zabjelskom stadionu, dobili su specijalan poziv da ponovo nastupe na Festivalu kulture Zabjelo. Vrijedi podsjetiti da je grupa Zoster u velikoj mjeri zaslužna za uspjeh prvog izdanja festivala. Naime, Zoran Kostić Cane sa Partibrejkersima je 9. juna prošle godine više od šest sati morao čekati let za Podgoricu na beogradskom aerodromu, i to zbog lažne dojave o bombi, koja je predstavljala realnu opasnost da Partibrejkersi i ne nastupe na debitantskom izdanju festivala. Međutim, momci iz mostarskog Zostera, koji su otvorili festival i odlučili da produže svoj nastup, su nevjerovatnih govoto tri sata žarili i palili scenom i kreirali spektakl o kojem se i danas priča! Time su pokazali koliko im znači Festival kulture Zabjelo i postali članovi sve veće FKZ porodice, zbog čega su organizatori festivala sa velikim zadovoljstvom odlučili da Zoster i ove godine nastupi na zabjelskoj bini, gdje će promovisati svoj novi album.

U okviru „Festivala kulture Zabjelo, više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, tokom više od mjesec dana, na nekoliko lokacija širom zemlje. Mjesec rokenrola u Crnoj Gori počinje prve sedmice maja, a svi ostali izvođači će biti objavljeni uskoro.

Ograničena količina prvog kontigenta dvodnevnih ulaznica za Festival kulture Zabjelo po poklon cijeni od 15€ je prodaji do 15. aprila ili do isteka zaliha, nakon čega će ulaznice biti dostupne po redovnoj cijeni. Ulaznice se mogu kupiti putem interneta  (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) kao i na Tabacco Shop – Bar Kod kioscima (spisak prodajnih mjesta: https://bit.ly/3Kkj6Nn ).

Ove godine će organizatori festivala dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:45