Парампашчад на Фестивалу културе Забјело / -Парампашчад на Фестивалу културе Забјело
28/04/2022 u 14:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зостер и Парампашчад на Фестивалу културе Забjело

Организатори најављују још изненађења за комплетан спектакл

Фестивал културе Забjело претходних дана открио jе првог извођача - бенд Партибреjкерс. У међувремену су на њиховим званичним Фејзбук и Инстаграм страницама обjављена jош два имена - Зостер и Парампашчад!

Мостарски састав Зостер улази у 22. годину постоjања на музичкоj сцени. Основан jе од стране Мариjа Кнезовића и Дражана Планинића. Воле да кажу да су настали као посљедица пада имунитета друштва, што симболично обjашњава њихов назив jер jе своjевремено Марио преболио истоимени вирус.

До сада имаjу четири албума иза себе. ''Оjужило'' и ''Фестивал будала'' спадаjу у њихову младалачку, студентску фазу. Наредна два, ''Имачи када'' и ''Срце узаврело'' имаjу одлике зрелиjе, мрачниjе и интровертниjе фазе њиховог стваралаштва. Љубитеље љихове музике ће обрадовати чињеница да они увелико раде на 5. студиjском албуму.

Тренутну поставку групе чине: Марио Кнезовић – вокал, Атила Аксоj – гитара, Адис Сирбубало – клавиjатуре, Никола Галић – бас и Горан Ребац – бубњеви.

image

Зостер на Фестивалу културе Забјело

-Зостер на Фестивалу културе Забјело

Црногорска група Парампашчад настала jе када су дугогодишњи приjатељи одлучили да своjим музичким стилом унесу прекретницу у црногорску музичку сцену. Чланови бенда, инспирисани различитим музичким укусима и утицаjима, за своj бенд су  креирали jединствени Алт рок звук, коjи jе врло брзо стекао броjне фанове у Црноj Гори, али и шире.

До сада су одсвирали на стотине клупских концерата. Први сингл ''Комади''најавио је синглове “Километри”, “Живот моj” и “Данас jе дан кад биће све у реду”. Ти синглови и препознатљива енергиjа на свиркама дониjели су им у кратком периоду пуно значаjних концерата на великим фестивалима у земљи и региону, а 2021. излази њихов први студиjски албум под називом “На путу ка сунцу” за познату београдску кућу Lampshade Media.

Састав бенда чине: Стефан Пантовић - вокал  и гитара, Иван Ивановић - соло гитара и вокал, Момчило Радуловић - бас гитара и вокал и Марко Милонjић - бубнjеви.

По досадашнjим реакциjама и интересованjу организатори Фестивала културе Забjело очекуjу да ће 10. jуна на стадиону ФК Забjело бити постављени чврсти темељи за будуће музичке спектакле.

Подсjетимо, осим његове локациjе, оваj фестивал чини посебним и његов хуманитарни карактер. Наjмање пет еура од сваке продате улазнице биће намиjењено Фудбалском клубу Забjело и Фондациjи баjкери добре воље.

У претпродаjи, циjене ће у периоду од 02. до 10.маjа износити десет еура, а редовна циjена улазнице биће петнаест еура. На дан фестивала ће они коjи своjе улазнице ниjесу купили на вриjеме морати да издвоjе двадесет еура.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:09