Егзит фестивал / Егзит фестивал
08/05/2021 u 18:34 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Егзит ће се одржати упркос корони

Организатори најавили да ће посјетиоци морати да доставе потврде о тестовима

Међународни музички фестивал Егзит који привлачи хиљаде гледалаца у Новом Саду одржаће се у јулу и има амбицију да буде први догађај тих размјера организован у Европи од почетка пандемије, пише данас агенција Франс прес о најављеном одржавању овог фестивала. 

Агенција наводи ријечи портпарола фестивала Сањина Ђукића према коме су медицински стручњаци одлучили да је могуће организовати фестивал на сигуран начин са здравственог становишта ако гледаоци дају потврде о вакцинацији или негативном тесту на коронавирус.

- Можемо са сигурношћу да кажемо да ће присуство Егзиту бити много сигурније него отићи у бар или се возити аутобусом - рекао је он за Франс прес.

Агенција наводи да су карте за фестивал који је привукао 200.000 гледалаца 2019. године у продаји са датумом догађаја, и додаје да ће се фестивал одржати од 8. до 11. јула на тврђави у Новом Саду.

Такође наводи да су најављене музичке звијезде као Дејвид Гета, Нина Kравиц, Метрономи и други.

За овогодишње издање фестивала организатори се угледају на пробне концерте одржане недавно у Шпанији и Енглеској, који, како се показало, нису имали посљедице по питању заразе.

Међутим, иако је крива зараза у Србији на силазној путањи епидемолози су уздржани када је ријеч о догађају ових размера, посебно с обзиром на то да ће бројни гледаоци доћи из иностранства.

Организатори су добили велики подстрек када је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић крајем априла одобрио одржавање фестивала, рекавши да ће фестивал бити „симбол побједе Србије над пандемијом“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:43