Очекују да Влада раскине уговоре са инвеститорима мХЕ / - ГИ Сачувајмо ријеке
14/05/2021 u 20:29 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ГИ Сачувајмо ријеке: Нећемо одустати од одбране ријека

Позивамо Владу да престане да тргуjе са нашим риjекама и повлађуjе интересима „инвеститора”, па био он син предсjедника државе, или кум неког другог политичког фукнционера, поручују из ове грађанске иницијативе

Министарству капиталних инвестициjа и „инвеститорима” мора бити jасно да нећемо одустати од одбране наших риjека и наших Уставом загарантованих права, поручили су из Грађанске иницијативе Сачувајмо ријеке.

– Поводом данашњих намjера инвеститора у Барама Краљским и покушаjа наставка изаградње мХЕ и у Речинама, желимо поручити Влади, Министарству капиралних инвестициjа и „инвеститорима”, да им мора бити jасно да нећемо одустати од одбране наших риjека, и уставом загарантованих права, права на воду, права на живот и здраву животну средину – истакли су из ове ГИ.

Они позивају Владу и надлежна министарства да што хитниjе раскину незаконите уговоре, зауставе изградњу мХЕ, заштите животну средину, права и животе мjештана и еколошких активиста коjи су под сталним притицима.

– Позивамо Владу да престане да тргуjе са нашим риjекама и повлађуjе интересима „инвеститора”, па био он син предсjедника државе, или кум неког другог политичког фукнционера. Ми Група грађана и еколошких активиста из Сачуваjмо риjеке изражавано снажну подршку мjештанима Бара Краљских и Речина коjи се већ годину дана боре за опстанак своjих села и очување наших заjедничких приордних и неотуђивих ресурса и нећемо одустати борити се све док наше риjеке не буду сачуване од бахатих таjкуна и неодговрних политичара – наводе из ове иницијативе.

Они су позвали и Заштитника људских права да одговори и испита притужбу о кршењу људских права, коjа jе подниjета од Еко-тима и WWF Адриjе, jош у децембру мjесецу и реагуjе на очигледно кршење људских права.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:19