Рашко Коњевић / Рашко Коњевић - Рашко Коњевић
09/05/2021 u 13:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Црна Гора дала огромну жртву за слободу и жртву

Ни данашње вриjеме у коjем живимо ниjе лишено изазова коjе симболизуjу разне ретроградне идеjе и покушаjи негирања или релативизовања свих оних тековина насталих у тешким временима Другог свjетског рата, казао је Коњевић.

Антифашизам jе темељна вриjедност савремене Црне Горе као што jе истовремено и Европска униjа и савремена Европа саздана на антифашизму као снажном цивилизациjском и врjедносном стубу, казао је предсjедник СДП-а Рашко Коњевић поводом 9. маjа, Дана Европе и Дана побjеде над фашизмом.

– Зато jе Дан Европе истовремено и Дан побjеде над наjвећим злом коjе се надвило над Европом у 20. виjеку.

Црна Гора jе у борби против фашизма завриjедила епитет jедног од наjмањих али и наjхрариjих и наслободарскиjих народа, даjући као и увиjек у своjоj славноj историjи огромну жртву за вриjедности слободе и правде – истакао је Коњевић.

– Али ни тако узвишене вриjедности као што су антифажизам и идеjа jединствене Европе ниjесу дате саме по себи – за њих се у сваком времену морамо непоколебљиво борити. Ни данашње вриjеме у коjем живимо ниjе лишено изазова коjе симболизуjу разне ретроградне идеjе и покушаjи негирања или релативизовања свих оних тековина насталих у тешким временима Другог свjетског рата – додао је Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 03:08