08/05/2021 u 14:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поводом Дана Црвеног крста организована обуку за пружање прве помоћи

Пружити прву помоћ и спасити неком живот, не представља само акт милосрђа, већ и ствара хероје заједнице

Поводом 8. маја Свјетског дана Црвеног крста, Јавна установа за смјештај, рахабилитацију и ресоцијализацију корисника психоактивних супстанци Подгорица, уз помоћ и подршку Црвеног крста Црне Горе, је организовала обуку пружања прве помоћи, за клијенте/ње и запослене.

Као што у оквиру нашег третмана пружамо помоћ зависницима, да изађу из зачараног круга и науче како да се интегришу у функционалне друштвене токове, тако их и учимо важности очувања сопственог живота и налажења смисла у истом.

Пружити прву помоћ и спасити неком живот, не представља само акт милосрђа, већ и ствара хероје заједнице. Скуп научених вјештина и техника пружања прве помоћи, некада ће бити одлучујући за помоћ другима, али  хуманост, алтруизам и осјећај за потребе других је оно што може испунити живот зависника у опоравку и дати му одређени смисао, који су изгубили током активне фазе конзумирања психоактивних супстанци.

Стицање основних знања и вјештина пружања прве помоћи требало би да постане одраз културе свих грађана, јер несреће нијесу увијек предвидљиве, а пружање прве помоћи је прва карика у ланцу санирања повреда и спасавања нечијег живота. Поступци у тим тренуцима, могу бити од круцијалног значаја за живот повријеђених.

Обука свих за пружање прве помоћи чини друштвену заједницу безбједнијом и снажнијом, односно спремнијом за различите врсте изазова у смислу природних непогода или других врста несрећа које се догађају скоро свакодневно.

ЈУ за смјештај, рехабилитацију и ресоцијализацију корисника психоактивних супстанци Подгорица

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:55