ЛП лого / - ЛП лого
16/05/2021 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Полиција остала без возила, сигурност угрожена, ко ће одговарати?

Либерална партија је у претходних шест мјесеци неколико пута упозоравала владу и њене „експерте“ да ће нас њихова експертска знања скупо коштати

Навикнути на свакодневна непријатна изненађења која долазе из парламентарне већине и њиховог апостолско-експертског огранка, који зовемо влада, опет нас је све шокирала чињеница да је Управа полиције остала без преко 120 патролних возила након што је истекао оперативни лизинг. То су саопштили из Либералне партије.

-Просто је несхватљво да се нешто овако може десити у једној држави и да полиција остаје без једног од основних средстава за ефикасан рад. Некада је црногорска полиција била регионално препозната по савременим униформама, опреми, обучености полицајаца, а данас је предмет неукусних шала у државама региона. Неспособност водећих људи  Владе Црне Горе, Министарства финансија и МУП-а да својим грађанима обезбиједе сигурност коју, ваљда, свака држава уставом дефинише, свака да, али Црна Гора изгледа не-наводе они.

Додају да док  високи функционери изазивају саобраћајне несреће, злоупотребљавајући оскудне ресурсе и док се дијеле службена возила без мјере и границе, а ви се удобно возите у свим оним службеним колима која сте у предизборним обећањима продавали, службеници полиције остају без возила.

-Толико о томе колико имате осјећаја и знања да побољшате услове рада полицајцима који свакодневно обављају неке од најтежих и најопаснијих послова.Умјесто што ангажујете сво полицијско људство да снима и фотографише мирне патриоте који исказују љубав и оданост својој држави пошаљите те људе на заслужене одморе и омогућите им да са својим породицама живе живот у којем неће сваког дана живјети у исчекивању шта је сљедеће без чега ће због вашег незнања остати-наводе из ЛП.

Либерална партија  је у претходних шест мјесеци неколико пута упозоравала владу и њене „експерте“ да ће нас њихова експертска знања скупо коштати.

-Још једном вас подсјећамо да је поступак припреме јавних набавки на новоу државе морао бити завршен до краја јануара и да након тога могу наступити посљедице за цјелокупан систем државне управе, посебно у области здравства, образовања, пољопривреде и сектора безбједности.Свјесни смо да у свом незнању нова влада и парламентарна већина која јој свесрдно даје подршку неће оком трепнути што је систем јавних набавки већ скоро пола године у блокади, сто цијела држава трпи несагледиве посљедице и на крају што ће се све ово рефлектовати на оне који нијесу криви за овакав неодговоран приступ нове апостолско-светосавске већине. Укључујући и пословично необавијештену УРА-у-истичу они.

Ваљда, додају,  заузети бизарним запошавањима и черупањем по дубини,"нијесте сматрали достојним да усвојите буџет и тиме створите макар и минималне услове за деблокаду сектора јавних набавки".

-За вас господо из Владе Црне Горе имамо само једно питање, ко ће бити одговоран уколико се због ваше неспособности и немогућности полиције да правовремено реагује догоди неки тежи инцидент са посљедицама по људске животе или њихову имовину-закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:35