Херцег Нови, избори-Бирачко мјестоп број 20. / - Срђан Бољевић
09/05/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Демократе прогласиле побједу на изборима у Херцег Новом, освојили 10 мандата

Први резултати локалних избора у Херцег Новом

На основу 100 одсто обрађеног бирачког материјала коалиција "Ни лијево ни десно, правац Нови" освојила 10 је мандата на локалним изборима у Херцег Новом. 

Европски Тим за Херцег Нови освојио је осам, Новска листа и коалиција "За будућност Херцег Новог и Боке" по седам мандата, коалиција "Црно на бијело "Може бокешки" два мандата и Права Црна Гора један мандат.

22.20

Говор на конференцији Новске лсите након изборних резултата:

20: 36

Демократска Црна Гора саопштила је да је до 20 часова излазност 66,37 одсто или 16.984 бирача.

Излазност на локалним изборима 2017. године до 20 часова износила је 66,95 одсто или 16.689 бирача.

20: 00

Према посљедњем пресјеку ОИК, до 19:30 гласало је 16 575 грађана, односно 64,77 одсто.

Изборни дан је, до овог момента, према ријечима предсједнице ОИК Мирјане Ивановић протекао без неправилности који би могли да угрозе изборни процес..

19: 14

Аналитички тим Праве Црне Горе у Херцег Новом саопштио је да је излазност до 19 часова 63,86 одсто, што је 16.331 изашлих гласача.

18: 12

Демократска Црна Гора саопштила је да је до 18 часова излазност 58,70 одсто или бирача 15.021.

Излазност на локалним изборима 2017. године до 18 часова износила је 58,31 одсто или 14.534 бирача.

17.30

Избори пролазе без неправилности. То је за портал " Дан" казао и Милош Бубања предсједник бирачког одбора бирачко мјесто 16. Игало.

17: 07

Аналитички тим Праве Црне Горе у Херцег Новом саопштио је да је излазност у Херцег Новом до 17 сати 54,94%, што је 14 049 бирача.

16.46

На бирачком мјесту број 20. Игало, Херцег Нови, изборни дан пролази мирно и без неправилности, казао је за портал "Дан“ Мартин Петровић, предсједник Бирачког одбора овог бирачког мјеста.

-На нашем бирачком мјесту све је било коректно, без икаквих проблоема. На овом бирачком мјуесту до 12 часова изашло је око 310 гласача, односоно 38,20 одсто. У 15 часова је изашло око 45 одсто гласача на овом бирачком мјесту. Иза17 часова очекујемо мало већу излазност-казао је Петровић.

image

Херцег Нови, избори-Бирачко мјестоп број 20.

- Срђан Бољевић

16:00

До 16 сати гласало је 52. 05 процената бирача.

image

Избори, Херцег Нови

- Срђан Бољевић

15.12

Према подацима из партијских штабова, до 15 часова излазност износи 47,75 процената, односно скоро половина гласача са правом гласа. Гласало је 12.219 Новљана. Следећи пресјек из појединих партијских субјеката може се очекивати у 18 часова.

13.15

До 13 часова на биралишта у Херцег Новом изашло 39,40 процената грађана, односно гласао је 10.081 бирач, објавили су Демократе и Права Црна Гора своју процјену излазности до 13 часова на локалним изборима.

ОИК-у за сада ниjесу приjављене никакве неправилности коjе би утицале на регуларност изборног процеса.

12.23

Према подацима Демократа и Праве Црне Горе, на 51 бирачко мјесто до 12 часова су гласала 8.542 бирача.

12:15

Носилац коалициjе “Црно на биjело – може бокешки” др Драшко Рашковић гласао jе на Савини.

image

др Драшко Рашковић

- Радио Јадран

12.05

Следећи пресјек излазности ОИК ће радити у 13 часова. Избори се спроводе у складу са правилима и нема пријављених неправилностима, казала је предсједница ОИК-а Мирјана Ивановић.

Према подацима појединих политичких субјеката, излазност у 11 часова била је 25 процената.

11:40

Носилац коалициjе „Ни лиjево ни десно, правац Нови” Демократска Црна Гора Стеван Катић гласао jе у Игалу.

image

Стеван Катић

- Радио Јадран

11:20

Носилац коалициjе “Европски тим за Херцег Нови” др Предраг Дабовић гласао jе у Игалу.

image

др Предраг Дабовић

- Радио Јадран

11:10  

Носилац Новске листе др Саво Марић гласао jе у Игалу.

image

Саво Марић

- Радио Јадран

У Херцег Новом jе на 51 бирачком мjесту до 10 часова гласало 4.442 бирача. То jе 17,36 одсто од броjа уписаних. Изборни дан протиче без нерегуларности.

10:10

Носилац коалициjе Права Црна Гора и Група грађана Глас за наш Нови Милан Зарић гласао jе на Топлоj.

image

МИлан Зарић

- Радио Јадран

9:15

Изборни дан у Новом протиче мирно и без неке велике гужве. За сада нема задржавања на бирачким мјестима али ни пријављених кршења здравствених мјера. Бирачко право искористио је у 9.10  часова и премијер Здравко Кривокапић. Он је гласао на бирачком мjесту у Биjелоj.

image

Премијер искористио право гласа

- В.В.

8:50

image

Носилац листе "За будућност Херцег Новог и Боке" Иван Отовић гласао је на бирачком мјесту на Србини

- Фото: Радио Јадран

Своје право гласа у јутарњим часовима искористио је Иван Отовић, носилац листе Носилац листе "За будућност Херцег Новог и Боке" и гласао на бирачком мјесту на Србини.

7.00

Новљани данас бирају нови општински сазив

Локални избори у Херцег Новом одржавају се данас. Бирачко право Новљани могу остварити на 51 бирачком мјесту, а плакати са распоредом биралишта налазе се на свим фреквентнијим дјеловима града.

– Сва биралишта су отворена у 7 сати, а гласачко право грађани могу остварити до 20 сати. Први пресјек се прави у 10 сати, а последњи смо планирали да направимо у 19.30 часова – казала је Мирјана Ивановић, предсједница Општинске изборне комисије, за РТЦГ.

Епидемиолошке мјере морају бити испоштоване, а на биралиштима је обавезно ношење маске. 

6.00

На изборима за састав локалног парламента право гласа, према подацима МУП-а, има 25.520 грађанa.

Новљани ће на изборима бирати 35, умјесто досадашња 34, одборника за локални парламент, а на црту излази пет коалиција и један грађански покрет. 

Прва на листи је Новска листа која наступа самостално под слоганом „Наш Нови, наш брод“, а носилац листе је Саво Марић.

Друга је коалиција „Европски тим за Херцег Нови“ коју чине Демократска партија социјалиста и Социјалдемократе, носилац листе је Предраг Пеђа Дабовић.

Трећи на листи су коалиција Права Црна Гора и Група грађана Глас за наш Нови под слоганом „Прави Нови – слобода у нашим рукама” која први пут наступа на изборима за локалну скупштину и предводи је Милан Зарић.

Четврта на листи је изборна листа „За будућност Херцег Новог и Боке”, а чине је ДФ, СНП и Радничка партија, коју предводи политиколог – мастер међународних послова Иван Отовић.

На петом мјесту је коалиција „Стеван Kатић – Ни лијево ни десно, правац Нови” коју чине Демократска Црна Гора, Нови побјеђује, Демос и Партија пензионера, инвалида и реституције. Актуелни предсједник Општине Стеван Kатић је на њеном челу.

На посљедњем, шестом мјесту налази се коалиција „Црно на бијело – може бокешки”, коју предводи УРА, а са њом су још Бокешки форум, Иницијатива Бокобран, ЦИВИС и нестраначки појединци. Носилац листе је Драшко Рашковић.

Бирач може извршити увид у бирачки списак директно и преко интернет портала www. biraci.me. На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа.

Такође, позивањем Кол центра са јединственим бројем 19820, који је бесплатан и доступан за све кориснике мобилне и фиксне телефоније у Црној Гори и саопштавањем личних података (име и презиме, датум рођења и име родитеља) или јединственог матичног броја, грађанин ће од оператера добити информацију о томе да ли је уписан у бирачки списак и на којем бирачком мјесту гласа.

Грађани ће позивањем овог броја моћи и да пријаве евентуалне неправилности везане за изборни процес.

Портал Дан

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:23